Etli Dolma

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve MeleklerKorusun tarafından 24 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    24 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  1. MeleklerKorusun

    MeleklerKorusun Yorgun Savaşçı Pro Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2008
    Mesajlar:
    3.058
    Beğenildi:
    73
    Ödül Puanları:
    153
    Her türlü dolma yapımına uygun

    Öncelikle hangi dolmayı yapacaksak sebzesi hazırlanır.(kabak kazılıp oyulur, biberin içi çıkarılır,.Domateslerin üzerinden kapak kaldırılır,içi kaşıkla alınır.Asma ve lahana yaprağı sıcak tuzlu suda yumuşatılır;kaynatılmaz.)

    Yarım su bardağı pirinç
    400 Gr. kıyma
    2-3 Soğan
    1 Avuç nane
    2 Domates veya 1 Çorba kaşığı salça
    Yarım demet maydanoz-dereotu

    2 Çorba kaşığı yağ
    Tuz - karabiber

    Domates, maydonaz, soğan, dereotu,nane küçük doğranır.Tuz,karabiber kıyma ve 1 kaşık konup yoğrulur.

    Son olarak ayıklanmış yıkanmış pirinç ilave edilir.Karıştırılıp hazırlanan sebzelere doldurulur.

    Tek tek tencereye dizlip 1 kaşık yağ ve iki bardak salçalı su konup .Orta ateşte pişirilir.

    Daha sonra servise hazır demektir. Afiyet olsun