Etli Ekmek (Konya)

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve Elif tarafından 8 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    8 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    Bir kapta un, tuz ve suyu karıştırıp yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan yumruk büyüklüğünde 20 küçük parça koparın. Her parçayı teker teker küçük birer daire şeklinde açın.
    İnce doğranmış soğanı kıyma ile birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin. Hazırlanan iç malzemesinden bir iki kaşık yuvarlak hamurun yarısına yayın, diğer tarafı üzerine kapatın. Hamur ve malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
    Teflon tavada veya sacda hamurları önlü arkalı pişirin. Üzerine tereyağı sürüp sıcak olarak servis yapın.
     
    Son düzenleme: 11 Aralık 2008
  2. 8 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  3. masiva

    masiva Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Aralık 2007
    Mesajlar:
    1.528
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    Hey gidi günler hey....Konyadayken lokantaya girince (Mevlevi sofrasına yada Gül bahçesine) şipareiş ettiğim tek menüydü...Paylaşım için tşk ederim...