Etli Kereviz Sapı Yemeği

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve suri tarafından 16 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    16 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  1. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    nohutlu etli kereviz yapraklı ve pırasalı yemek farklı tat sevenler için ideal bir yemektir.

    nohutları akşamdan ıslatınız.

    1 adet Kereviz yaprak ve sap kısımları
    1 adet Pırasa
    1/2 su bardağı Nohut
    250 gr Kuşbaşı Et
    1 çorba kaşığı Domates Salçası
    1 çorba kaşığı Margarin
    1/2 çay baradğı Sıvı Yağ
    1 adet Soğan
    tuz
    karabiber

    Akşamdan ıslatılmış nohutu ve eti basınçlı tencerede üzerlerini hafifçe aşacak kadar su ilavesi ile haşlayın. Tencereye margarini ve sıvı yağı alın. Küçük küçük doğranmış soğanı yağda pembeleştirin. Kereviz sapı ile Pırasayı kalınlığına göre boyuna dörde veya ikiye kesin. Küçük küçük doğrayın. Yağa ilave edin. 3 dakika sonra salçasını ayarlayın. 3 dakika daha kavurduktan sonra tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Haşlanan et ve nohutu tenceredeki suyu ile birlikte ekleyip, ağır ateşte pişirin. Ilıttıktan sonra servis yapın.