Etli kuru fasulye resimli

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve AkdenizHandan tarafından 3 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    3 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  1. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaslar her zaman yaptıgım bir tarif



    2 su bardağı kuru fasulye
    1kg kemikli kuzu eti
    4 adet orta boy kuru soğan
    2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    yarım yemek kaşığı domates salçası
    yarım yemek kaşığı biber salçası
    4-5 adet kurutulmuş acı sivribiber
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı tepeleme toz kırmızıbiber
    1 çay kaşıgı kimyon

    kuru fasulyeleri akşamdan veya ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın. üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun. tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın. altını kapatıp 6-7 saat bekletin. bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. (suyu az gelirse kaynamış su ekleyin.)
    fasulyeler pişerken ayrı bir geniş tencereye 4 adet kuru soğanı yemeklik doğrayın. zeytinyağını koyun. etleri yıkayıp ilave edin. ocağa alıp etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun. (bu arada fasulyeler pişmeye devam etsin). daha sonra etlere salçaları ve acı biberleri ekleyin. etlerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin. etler yumuşayana kadar pişirin.
    her ikisi de pişince fasulyeleri etlerin üzerine boşaltın. eğer fasulye ete göre fazla görünüyorsa bir kısmını piyaz yapmak için ayırın. (çünkü her fasulyenin şişme oranı farklı olabilir). tencereye tuzu da ilave edip 1-2 taşım kaynatın. artık yemeğiniz servise hazırdır...
     
    Son düzenleme: 4 Temmuz 2008
  2. 3 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  3. AkdenizHandan

    AkdenizHandan Aktif Üye Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    178
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
  4. 15 Eylül 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  5. leylek82

    leylek82 çok zor bazen.... Pro Üye

    Katılım:
    6 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    5.664
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    ya yapmadığım yemek ve tatlı türü yoktur ama şu kuru fasulyeyi bi tutturamadım gitti bunca yıldır.sağol canım bi de böyle deniycem
     
  6. 18 Eylül 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  7. gxuxl_yxuxz

    gxuxl_yxuxz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    104
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ay bende aynen şu restoranlardaki gibi ne lezzeti oluyo ne görüntüsü ama bunu da denicem :eek:klava:
     
  8. 20 Eylül 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  9. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Beğenileriniz için Teşekkür Butonunu Kullanınız.
     
  10. 20 Kasım 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  11. Gxuxldemir

    Gxuxldemir İnci küpeli kız Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    189
    Beğenildi:
    49
    Ödül Puanları:
    88
  12. 15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  13. burcu0725

    burcu0725 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    15
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    76
    ya kuru fasulyeyi bi türlü yapamıyom bide böle deniyim
    barii
     
  14. 26 Ekim 2010
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  15. Ecisss

    Ecisss Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2010
    Mesajlar:
    376
    Beğenildi:
    60
    Ödül Puanları:
    108
    Neden belirtilmemiş tarifin başkasına ait olduğu onu anlamadım ama faydalı olabilir.
     
  16. 30 Ekim 2010
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  17. ecem899

    ecem899 askim ve oglum (L) Üye

    Katılım:
    30 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.370
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    ben gittim seranin fasulyesini aldim aksamdan suya koydum 10 saatten fazla durdu hasladim sonraa mis gibi etimi kavurdum falan fasulye bir turlu yumusamadi yaw durmadan su ekle sinirim bozuldu dunn
     
  18. 30 Ekim 2010
    Konu Sahibi : AkdenizHandan
  19. zeynep_kurubas

    zeynep_kurubas Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Ekim 2008
    Mesajlar:
    1.353
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    eline sağlık canım nefis görünüyor bende yıllardır bu şekilde yaparım kuruyu ıslama ve haşlama şeklimde aynen böyledir ve bu yöntem bütün bakliyatlar içinde geçerlidir barbunya nohut vs bir taşım kaynatıp altını kapatıyorum sabaha kadar o şekilde bekletiyorum birde haşlama suyuna iki yemek kaşığı sıvıyağ ilave edin hem çabuk pişer hemde lezzetinden doyum olmaz