Etli Patatesli Pilav

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve Elif tarafından 25 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    25 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.652
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    öncelikle pirinci sıcak suyla kabartıyoruz.kuşbaşı eti güzelce yıkayıp bir tencerede bir bütün soğanla birlikte ve yeterince suyla haşlayalım,diğer tarafta yuvarlak yuvarlak doğradığımız patetesleri kızartalım.başka bir tencereye en alta haşlanmış etleri dizelim.onun üstüne patatesleri sıralayalım.en üstede pirinci koyup patetesleri kapatacak şekilde düzeltelim.daha önce haşladığımız etin suyundan pirincin üstüne çıkacak kadar dökelim tuzunu ayarlayıp suyunu çekesiye kadar pişirelim.bir müddet dinlendirdikten sonra tencereyi yuvarlak bir tepsiye ters çevirelim.(böylelikle etler üstte pilav altta kalacaktır).etrafını marul salatasıyla süsleyelim.afiyet olsun.