Etli Patetes Dolması

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve MeleklerKorusun tarafından 24 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

    24 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  1. MeleklerKorusun

    MeleklerKorusun Yorgun Savaşçı Pro Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2008
    Mesajlar:
    3.058
    Beğenildi:
    73
    Ödül Puanları:
    153
    lezzetli bi tarif

    PÜF NOKTASI:

    Patateslerin pişmesine yakın,üzerlerine soğan ve domatesi halka dilimler halinde dizip,fırında sıcak ısıda yaklaşık 15 dakika pişirin;güzel bir görüntü ve lezzet elde edersiniz

    * 2 çorba kaşığı Sana
    * l kg patates
    * 250 gr kıyma
    * Maydanoz(ince kıyılmış)
    * 2 çorba kaşığı pirinç
    * 2 adet soğan(ince kıyılmış)
    * l çorba kaşığı salça(l kahve fincanı suda eritilmiş)
    * Tuz,karabiber

    Yapılış Şekli:

    1. Yuvarlak uzunca patateslerin içlerini oyacakla biraz çıkarın.
    2. Dolma içini hazırlamak için,kıymanın içine soğan,pirinç,tuz,biber ve maydanozu katarak iyice karıştırın.Sert olmaması için,azıcık suyla sulandırıp kullanıma hazırlayın.
    3. Patatesleri,Sana’da hafif kızartın, tepsiye alın;kalan yağa salçayı ve patateslerin
    üzerini örtecek kadar suyu koyup kaynatın.
    4. Tepsiye dizilmiş patateslerin üzerine bu suyu döküp orta ateşte yaklaşık l saat pişirin.alıntı