Etli Pazı Dolması-Resimli

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve Barcman tarafından 7 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    7 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  1. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    kışın arada yaptığım çok severek yediğimiz bir dolmadır

    2 bağ pazı
    1 büyük soğan
    200 gr kıyma
    1 su bardağı ince bulgur
    1,5 yemek kaşığı tatlı biber salçası
    tuz
    karabiber
    kuru fesleğen
    biraz köfte baharı
    biraz zeytinyağ



    pazıların saplarını kesip güzelce yıkayın sıcak suya batırın bir iki dakika sonra yumuşayınca sudan çıkarın(çok çabuk yumuşar) soğanı rendeleyin diğer malzemeleride koyun yağınıda ilave edip yoğurun pazılarınızı içini koyup sarın( kare şekilde ve çok ince olmadan) üstüne bir tabak koyun biraz su ilave edip pişirin (su çok olmasın bulgur fazla su çekmez)
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 25 Kasım 2008
  2. 7 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  3. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    [​IMG]
     
  4. 25 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  5. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Beğenilerinizi Göstermek İçin Teşekkür Butonunu Kullanınız.
     
  6. 28 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  7. okypete

    okypete Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    28 Mart 2008
    Mesajlar:
    86.970
    Beğenildi:
    41.397
    Ödül Puanları:
    563
    ellerine sağlık barçman. bayılırım pazı dolmasına. pazının o aromatik, baharlı tadı, dolmada çok güzel bir lezzet veriyor...