Etli Pilav

Konusu 'Pilavlar' forumundadır ve elif2005 tarafından 30 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    30 Haziran 2009
    Konu Sahibi : elif2005
  1. elif2005

    elif2005 ıste geldıııııııı Üye

    Katılım:
    2 Mart 2009
    Mesajlar:
    754
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    arkadaşlar aslında çok pratik ve kolay aynı zamanda değişik bir lezzet önce etimizi küçük küçük doğrayıp az bi suyla kısık ateşte kendi suyunuda salıp çekene kadar haşlıyoruz haşlandıktan sonra içerisine 2 yemek kaşığı kadar yağ ilave ediyoruz doğradığımız sarmısakları da haşlayıp yağda kavurduğumuz etin içine atıyoruz ve hafifi pembeleşinceye kadar kavuruyoruz yıkadığımız pilavlık bulgurumuzu da kavurma işlemi bitince üzerine ilave ediyoruz ve 1-2 dk kavuruyoruz ölçümüzü baz alırsak 1e 2 kadar su ilave ediyoruz bizim koyduğumuz bulgur 1 bardak olduğu için 2 bardak su ilave ediyoruz gene kısık ateşte suyunu çekene kadar bekliyoruz ve suyunu çekince 15-20 dk kadar dinlenmeye bırakırsanız tam olarak sarmısağı ve eti birbiriyle özleşir afiyet olsun yanına güzel bir mevsim salatası ile çok rahat ve paratik bir yemek

    koyun eti küçük küçük doğranacak sarmısaklar soyulup onlarda küçük küçük doğranacak

    pilavlık bulgur(1 bardak)
    sarmısak 4-5 diş
    2 yemek kaşığı yağ
    250-300 gr az yağlı koyun eti

    eğer yemeğinizi kısık ateşte pişirirseniz hem malzemeler birbiriyle özleşir hem de ağızda dağılacak bir halde tat alırsınız