Etli Pırasa Dolması

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve Adivar tarafından 30 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    30 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : Adivar
  1. Adivar

    Adivar Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2007
    Mesajlar:
    6.280
    Beğenildi:
    43
    Ödül Puanları:
    148
    Öncelikle, yağlı koyun kıymasını içine rendelediğimiz veya küçük küçük doğradığımız kuru soğanı katalım. Biraz yoğurduktan sonra ince ince doğradığımız maydanozu, tuz karabiber ve tarçını ilave edelim. Karıştırdıktan sonra 2-3 çorba kaşığı kadar pirinci de ekleyelim. Malzemeyi iyice karıştıralım.
    Ayrı bir yerde, yıkadığımız pırasanın beyaz yerlerinden yaprak boyunda kesip sıcak suda haşlayalım. Daha sonra pırasayı zedelemeden iç lısmından bir iki kat çıkartalım. Sağlam olan üst kısmın içine hazırladığımız kıyamalı harcı dolduralım.
    Pırasa dolmalarını düzenli aralıklarla tencereye dizelim. Arzu ederseniz et suyu ile orta ateşte pişirelim.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 2 Aralık 2008
  2. 4 Mayıs 2011
    Konu Sahibi : Adivar
  3. bipsi

    bipsi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    116
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    41
    paylaşım için saolll
     
  4. 12 Mart 2015
    Konu Sahibi : Adivar
  5. sekerparecim

    sekerparecim Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    27 Ocak 2015
    Mesajlar:
    400
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    33
    ellerinize sağlık :) paylaşım için teşekkürler :)