Etli Soğan Dolması-Resimli

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve startuba tarafından 23 Mart 2009 başlatılmıştır.

    23 Mart 2009
    Konu Sahibi : startuba
  1. startuba

    startuba bir varmışş bir yokmuşş Üye

    Katılım:
    16 Ocak 2009
    Mesajlar:
    126
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    [​IMG]



    Soğan 6 büyük boy 1350 gram
    Su 2 1/4 su bardağı 450 gram
    Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı 9 gram
    Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram
    Maydanoz 1 demet 60 gram
    Dereotu 1/4 demet 10 gram
    Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram
    Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
    Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram
    Yumurta 1 adet 50 gram
    Limon suyu 3 yemek kaşığı 30 gram

    Yemeğin Tarifi
    Soğanları baş kısımlarını kes, soy, yıka. Diğer yanda tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koy, kaynat. Soğanları kaynayan suya at hafif yumuşayıncaya değin, yaklaşık 15 dakika haşla.
    Soğanların içlerini orta kısımlarından parmakla iterek parçalamadan, kenar kalınlığı 2-3 kat kalacak şekilde boşalt. Pirinci yıka, süz. Soğanların birinden çıkan için, yarısını ince ince kıy. Maydanoz ve dereotunu ayıkla, ince ince doğra.
    Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, kalan tuz, kara biber, 1/4 su bardağı su ve yağı iyice karıştır. Soğanları hazırlanan içle doldur ve tencereye yerleştir. Haşlama suyunu kaynat ve dolmaların üzerine yavaşça gezdir. Pirinç taneleri uzayıp yumuşayıncaya değin, yaklaşık 50 dakika pişir.
    Yumurtayı ayrı bır kapta limon suyu ile iyice çırp. Dolmaları suyun içinden alıp servis tabağına yerleştir. Yumurta-limon karışımına dolmanın suyundan bir kaç kaşık koyup, ılıt. Bu karışımı tencereye azar azar eklerken, dolmanın suyunu sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat, dolmaların üzerine gezdir. Dereotu serp.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 23 Mart 2009
  2. 11 Temmuz 2014
    Konu Sahibi : startuba
  3. bilisim35

    bilisim35 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    4 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    26
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    bende merak ediyorum
     
  4. 14 Temmuz 2014
    Konu Sahibi : startuba
  5. letizia

    letizia Mina'm Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    5.005
    Beğenildi:
    500
    Ödül Puanları:
    188
    Teşekkürler paylaşım için.
     
  6. 22 Ağustos 2014
    Konu Sahibi : startuba
  7. jullyet

    jullyet Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    1.807
    Beğenildi:
    219
    Ödül Puanları:
    88
    hiç yemedim ama çok merak ediyorum, bir cesaret denesem bari
     
  8. 27 Eylül 2014
    Konu Sahibi : startuba
  9. merlininin

    merlininin Aktif Üye Üye

    Katılım:
    18 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    1.004
    Beğenildi:
    132
    Ödül Puanları:
    88
    tam bir antibiyotik tarifi olmuş soğan şu kış günlerinde tüketilmesi gereken şeylerden
     
  10. 12 Mart 2015
    Konu Sahibi : startuba
  11. sekerparecim

    sekerparecim Geçici Olarak Hesap Pasiftir ! ÜZGÜN Üye

    Katılım:
    27 Ocak 2015
    Mesajlar:
    400
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    33
    ellerinize sağlık :) paylaşım için teşekkürler :)