Etli Soğan Dolması

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve Adivar tarafından 30 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    30 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : Adivar
  1. Adivar

    Adivar Popüler Üye Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2007
    Mesajlar:
    6.280
    Beğenildi:
    43
    Ödül Puanları:
    148
    Soğanları baş kısımlarını kes, soy, yıka. Diğer yanda tencereye 2 su bardağı su ve 1 tatlı kaşığı tuz koy, kaynat. Soğanları kaynayan suya at hafif yumuşayıncaya değin, yaklaşık 15 dakika haşla.
    Soğanların içlerini orta kısımlarından parmakla iterek parçalamadan, kenar kalınlığı 2-3 kat kalacak şekilde boşalt. Pirinci yıka, süz. Soğanların birinden çıkan için, yarısını ince ince kıy. Maydanoz ve dereotunu ayıkla, ince ince doğra.
    Pirinç, soğan, maydanoz, kıyma, kalan tuz, kara biber, 1/4 su bardağı su ve yağı iyice karıştır. Soğanları hazırlanan içle doldur ve tencereye yerleştir. Haşlama suyunu kaynat ve dolmaların üzerine yavaşça gezdir. Pirinç taneleri uzayıp yumuşayıncaya değin, yaklaşık 50 dakika pişir.
    Yumurtayı ayrı bır kapta limon suyu ile iyice çırp. Dolmaları suyun içinden alıp servis tabağına yerleştir. Yumurta-limon karışımına dolmanın suyundan bir kaç kaşık koyup, ılıt. Bu karışımı tencereye azar azar eklerken, dolmanın suyunu sürekli karıştır, kaynayınca ocağı kapat, dolmaların üzerine gezdir. Dereotu serp.
    Notlar Dolma içine domates veya salça eklenebilir. Bu şekilde hazırlanırsa yumurta sarısı ve limon konmaz. Soğan dolması, çıkan için değerlendirilebilmesi için yaprak yaprak sarılabilir. 1 Porsiyonun Besin Değerleri
    Enerji 200 cal
    Sodyum 639 mg Protein 10.2 g
    A Vitamini 583 iu Yağ 9.9 g
    Tiamin 0.10 mg Karbonhidrat 17.8 g
    Riboflavin 0.14 mg Kalsiyum 50 mg
    Niasin 2.44 mg Demir 1.63 mg
    C Vitamini 11 mg Fosfor 125 mg
    Çinko 2 mg
    Kolesterol 70mg
     
  2. 22 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Adivar
  3. cilekk

    cilekk Kücük adamIna asIk.. Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.905
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    146
    ben kiymasiz yaparim bunu cok lezzetli olur...bosnaklarin en sevdigi yemektir:)
    ama biz yalnizca sogani haslar katlarini ayiririz ve icini doldurup hafif pisiririz..
    yumurta yoktur yani normal dolma gibi olur..
     
  4. 4 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Adivar
  5. efran

    efran Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Şubat 2010
    Mesajlar:
    50
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    etleri minik minik yapmak gerekiyor dimi