etli taze bakla

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve MATMAZEL87 tarafından 13 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    13 Nisan 2009
    Konu Sahibi : MATMAZEL87
  1. MATMAZEL87

    MATMAZEL87 kızını büyütmekte... Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2009
    Mesajlar:
    2.895
    Beğenildi:
    27
    Ödül Puanları:
    148
    çok güzelll denemeye deger



    • 1 kg. taze bakla
    • 300 gr. kuzu eti
    • 1 adet kuru soğan
    • 1 demet taze soğan
    • 1 demet dereotu
    • 2 çorba kaşığı margarin
    • 3 su bardağı su
    • 1/2 limonun suyu
    • 1 çorba kaşığı un
    • 2 adet kesme şeker
    • Tuz

    Kuşbaşı kesilmiş kuzu eti, yemeklik doğranmış soğan ve margarini bir tencereye koyun. Arada bir karıştırarak, orta ateşte 15 - 20 dakika pişirin.
    Baklayı yıkadıktan sonra uçlarını ve kılçıklarını temizleyin. İçine limon suyu ve un konmuş su dolu bir kaba koyup birkaç dakika bekletin.

    Geniş bir tencerenin ortasına pişirdiğiniz eti koyun. Etrafına baklaları dizin. Üzerine küçük kesilmiş taze soğan ve ince kıyılmış dereotunu koyun. 3 su bardağı sıcak su, tuz ve kesme şeker ilave edip, tencerenin kapağını kapatın.

    Etli taze baklayı önce kuvvetli sonra kısık ateşte et ve bakla yumuşayıncaya kadar 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.