Etli Yeşil Mercimek

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 8 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    8 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.632
    Beğenildi:
    5.166
    Ödül Puanları:
    438
    http://1.bp.kadinlarkulubu.com/_rQZFGQGJ_5A/SRx4VTUpUCI/AAAAAAAABuw/oIU8iMipMfY/s320/Etli+Mercimek+Malzemeleri.jpg



    500 gr kuşbaşı et
    2 Çorba kaşığı margarin
    2 Su bardağı yeşil mercimek
    3-4 Adet soğan (halka şeklinde doğranmış)
    1 Çorba kaşığı salça
    Tuz

    Eti bir tencereye koyup, bol miktarda soğan ve margarin ilave edin.
    Bol soğan koymak, mercimeğin lezzetini arttıracaktır.
    Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve et de kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun.
    Sulandırılmış salçayı ilave edip karıştırın.
    5-6 Su bardağı su koyup, akşamdan ıslanmış veya haşlanmış mercimekleri yıkayıp ilave edin.
    Orta hararetli ateşte, et ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
    İnmesene yakın, tuzu atıp 1-2 taşım daha kaynatın.
    Mercimeklerin suyu yüzeylerine inince servis tabağına boşaltıp, sıcak olarak servis yapın