Ev Ekmeği-Resimli

Konusu 'Ekmekler&Pideler' forumundadır ve mami tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : mami
  1. mami

    mami Aktif Üye Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2006
    Mesajlar:
    103
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    un bir kaba alınır içine tuz va maya katılır.Ilık su yardımı ile önce maya eritilir sonra yavaş yavaş su ilave edilip hamur yoğrulur..1 saat mayalandırmaya bırakılır..Mayası gelince yuvarlak parçalar halinede yaşlanmış tepsiye dizilir..Ve Pişirilir(200 Cde)

    un elenir
    su ısıtılır

    *3 Su bar. Un
    *2 tatlı kaşığı Tuz
    *Bir küp yaş maya
    *Ilık su(yaklaşık yarım litre kadar)

    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 29 Mayıs 2008
  2. 14 Şubat 2009
    Konu Sahibi : mami
  3. liiii

    liiii Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2009
    Mesajlar:
    270
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    harika bende yapıcam aynısından .tşk
     
  4. 23 Şubat 2009
    Konu Sahibi : mami
  5. mami

    mami Aktif Üye Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2006
    Mesajlar:
    103
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Tadı muhteşem oluyorr
    Denemeni tasiye ederim canım Afiyet olsun..