Ev için pratik bilgiler

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve ze-ta tarafından 22 Kasım 2007 başlatılmıştır.

    22 Kasım 2007
    Konu Sahibi : ze-ta
  1. ze-ta

    ze-ta EmEkli Editör :P Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2007
    Mesajlar:
    699
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    108
    *İçine tuz konulan un böceklenmez.
    *Nemli undan yapılan hamur iyi kabarmaz.
    *Etlere tuz pişirilince katılırsa sert olmaz.
    *Peynir tuzlu suda daha iyi korunur.
    *Izgara etlere yag sürülürse yumuşak olur.
    *Kireçle badana edilen mutfak nemlenmez.
    *Pilavın beyaz olması için limon sıkılır.
    *sütün kesilmemesi icin içine az karbonat atılır.
    *Kan lekesine tuz konup ıslatılır ve yıkanır.
    *Aliminyum kaplar sodalı su ile YIKANMAZ.
    *duvar çamaşır suyu ile silinirse örümcek gelmez.
    *Et çok yıkanırsa lezzetini ve besin değerini kaybeder.
    *Patlamayan mısırlar ıslatılarak tekrar patlatılabilir.
     
  2. 22 Kasım 2007
    Konu Sahibi : ze-ta
  3. SAYKAL

    SAYKAL kırık kalp Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    195
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    mrb ze-ta gerçekten bilmediklerim de varmış sağol
     
  4. 30 Eylül 2009
    Konu Sahibi : ze-ta
  5. patruska24

    patruska24 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Mart 2009
    Mesajlar:
    204
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Çok TEŞEKKÜRLER :))
     
  6. 4 Nisan 2013
    Konu Sahibi : ze-ta
  7. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    Bilmediğim bilgiler varmış içinde tşk...