Ev Mantısı (resimli)

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Sympathique tarafından 4 Ağustos 2008 başlatılmıştır.

    4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  1. Sympathique

    Sympathique Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.698
    Beğenildi:
    16
    Beğendikleri:
    1
    Ödül Puanları:
    38
    yapmasi zor, yemesi cok kolayy :)



    hamuru icin
    1 yumurta
    2 su bardagi un
    aldigi kadar su
    tuz
    ici icin
    1 kase kadar kiyma
    1 sogan
    karabiber,tuz
    1 kaseden fazla yogurt
    2 dis sarmisak
    tuz
    2 kasik tereyag,
    1 kasik,biber ve domates salcasi

    bir kaba ilk once unu ,sonra yumurta tuz ve yavas yavas su ekleyerek sert bi hamur yoguruyoruz, hamuru bezeler yapir ,uzerini ortup dinlenmeye birakiyoruz,
    ici icinse sogani rendeliyoruz, kiyma ,karabiber tuzuda ilave edip karistiriyoruz
    dinlenen hamuru ,birini alip ,ne ince ne kalin olmucak sekilde aciyoruz, sonra bicakla ilk once enine sonra boyuna kucuk kareler yapiyoruz, kiymalari uzerine koyup ,dort ucunu birlestirip kapatiyoruz, tepsiyi unlayip tepsiye koyuyoruz hepsini, birbirine yapismasin diye ,her yapmamizda buzluga koyuyoruz tepsiyi, hepsi bittikten sonra
    bir tencere su koyup kaynatiyoruz, kaynayan suya biraz tuz ,ve sivi yag koyuyoruz,icine mantilari atip, mantilar suyun yuzune cikana kadar hasliyoruz,
    pisen mantiya ocaktan alip biraz soguk su katip ,ilik hale getiriyoruz, suyunu tamamen suzup,yogurt sarmisak ve tuzunu ilave ediyoruz, karistiriyoruz,
    salcali sos icinse bi tavada tereyagi eritip , salcalari koyup kavuruyoruz, biraz su katip sulandiriyoruz, mantiyi servis tabagina alip uzerine salcali sos dokuyoruz.
    AFIYET OLSUN
     
    Son düzenleme: 22 Eylül 2008
  2. 4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  3. Sympathique

    Sympathique Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.698
    Beğenildi:
    16
    Beğendikleri:
    1
    Ödül Puanları:
    38
    [​IMG]
    a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.
     
    Son düzenleme: 7 Şubat 2009
  4. 4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  5. BeyzaNur-HH

    BeyzaNur-HH geL artik Melegim Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.745
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    cnm ya benim oklavam yok merdaneyle acilirmi acaba
     
  6. 4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  7. Sympathique

    Sympathique Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.698
    Beğenildi:
    16
    Beğendikleri:
    1
    Ödül Puanları:
    38
    canim merdaneyle acilcagini zannetmem ,yada cok kucuk beze alman gerek ,kucuk kucuk acip yapabilirsin ,buyuk bezeden merdaneyle olmaz ,,onlada olur ama oklava gerekli:eek:klava::eek:klava:sırnaşık şeysırnaşık şey
     
  8. 4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  9. Zehranur

    Zehranur Üye Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    643
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    ......
     
    Son düzenleme: 7 Mart 2009
  10. 4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  11. bxixgsxixze

    bxixgsxixze Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    1.138
    Beğenildi:
    7
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    38
    mrb elinize sağlık nefis görünüyor.
    sosonu nasıl yaptınız acaba öğrenebilirmiyim?
     
  12. 4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  13. Sympathique

    Sympathique Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.698
    Beğenildi:
    16
    Beğendikleri:
    1
    Ödül Puanları:
    38
    kayserililerde bazilari bunu gibi bazilarida sulu seklinde yapiyolar ,tarifinide yazim istersen ,hamur ,ve mantilari ayni benim yazdigim tarifteki gibi yap
    tencereye suyu koy kaynayan suyun içine mantıları salın. Ara ara yapışmaması için karıştırın. Mantılar pişmeye başlayınca yumuşar ve uzerine cikar
    Ayrı bir tavaya 2-3 kasik tereyağını erit ve 2 kasiktan fazla salçayı, tuzu , naneyi ve kırmızı biberi yakıp tenceredeki sulu mantının içine salçalı yağı aktarın. suyu fazla ise biraz suyundan al sonra koy salcali sosu, tencerenin altını kapatın.
    Sarımsaklı yoğurdunu hazırlayın. Sıcak olarak sulu mantıdan tabaklara üzeri yoğurtlu olarak servis yapın
    [​IMG]
    buda kayseri mantinin resmi
     
  14. 4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  15. Sympathique

    Sympathique Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.698
    Beğenildi:
    16
    Beğendikleri:
    1
    Ödül Puanları:
    38
    salcali sos icinse bi tavada tereyagi eritip , salcalari koyup kavuruyoruz, biraz su katip sulandiriyoruz, mantiyi servis tabagina alip uzerine salcali sos dokuyoruz, istersen birazda nane koyabilirsin uzerine
    yapilisinda yazdim, miktarinda malzemelere yazdim canima.s.
     
  16. 4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  17. Zehranur

    Zehranur Üye Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    643
    Beğenildi:
    0
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    16
    ......
     
    Son düzenleme: 7 Mart 2009
  18. 18 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : Sympathique
  19. Princess of Rain

    Princess of Rain ♥ ♥ My Little Princess♥ ♥ Üye

    Katılım:
    27 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.490
    Beğenildi:
    1
    Beğendikleri:
    0
    Ödül Puanları:
    36
    ben bayilirim ya buna acaip canim cekti bugun yada yarin bende yapicam of of kiz nevsehirli oldugun nasil belli oluyor bazilari sos yerine nohutta koyar uzerine oda bambaska bir tat oluyor tavsiye ederim ellerine saglik canim