Ev Yapımı Lahmacun

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Anuska tarafından 29 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    29 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Anuska
  1. Anuska

    Anuska Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    7.215
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148
    Bu lahmacun teflon tavada pişiriliyor.

    Hamuru yoğurup mayalanmaya bırakınca içini hazırlamaya başlayın.

    Hamur için:
    1 kg un
    1 paket kuru maya
    1 çay kaşığı tuz
    2 bardak ılık su
    İçi:
    1/2 kg kıyma
    1/2 kg kuru soğan
    1 bağ maydanoz
    5 diş sarımsak
    2 yemek kaşığı domates salçası
    2 yemek kaşığı biber salçası
    1 su bardağı sıvı yağ
    Tuz, karabiber, ishot

    Hamur malzemeleri yoğrulur ve sert kıvamlı bir hamur elde edilerek mayalanmaya bırakılır.
    Soğan ve maydanoz çok ince kıyılır ve diğer iç malzemeleriyle birlikte yoğrulur.
    Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp kullanılacak yapışmaz tabanlı tavanın büyüklüğüne göre açılır.
    Açılan hamurun üstüne iç malzeme yayılır ve tavaya konup kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişmeye bırakılır.
    Her lahmacunun pişme süresi yaklaşık 5-6 dakikadır.
     
  2. 30 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Anuska
  3. celen35

    celen35 bodruma da gittik beraber :) Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.440
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    kıymalar pişermi busekilde?bide resim rica etsem?
     
  4. 30 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Anuska
  5. Anuska

    Anuska Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    7.215
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148
    Tavanın kapağı kapatılarak pişirildiği için kıymalar buharın da etkisiyle pişiyor.
    Bu tarif netten değil. O nedenle ancak kendim pişirdiğimde ekleyebilirim fotoğrafını. Muhtemelen yakınlarda yaparım.
     
  6. 30 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Anuska
  7. nesrin111

    nesrin111 hayat boş boş boş Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.886
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    ama lahmacunun hamurun çok ince olması lazım
    o kadar ince açılıyormuki yani ben kendime güvenmiyorum.)
     
  8. 30 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Anuska
  9. Anuska

    Anuska Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    7.215
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148
    Gayet rahat açılıyor. Tavanın büyüklüğüne göre elle genişletsen bile oluyor.
     
  10. 31 Aralık 2009
    Konu Sahibi : Anuska
  11. WildRosee

    WildRosee Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2009
    Mesajlar:
    598
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ellerinize sağlık ben de çok sık yaparım
    yalnız ben hamuru açıp tavaya koyuyorum küçük kabarcıklar çıkmaya başladığı anda
    iç malzemesini hemen üstüne yayıyorum tabi malzemem pişmiş olucak
    pişince rulo yapıp tabaklara servis yapıyorum.
     
  12. 4 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Anuska
  13. rkyogn

    rkyogn Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Ekim 2009
    Mesajlar:
    1.377
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    106
    ben
    http://ninomutfakta.kadinlarkulubu.com/2009/02/lahmacun-2.html
    bu linkte görüp yapmıştım lahmacunu herşeyiyle gerçek gibi olmasını isterseniz iç kıymasını kuzu ya da koyun kıyması alın ve çok az da kuyruk yağı kıyması eklettirin kasaba işte o zaman tıpkı dışardan alınan gibi oluyor tavsiyem..
     
    Son düzenleme: 4 Ocak 2010
  14. 4 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Anuska
  15. Anuska

    Anuska Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    7.215
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148

    Bu da iyi bir fikir, denemek gerek. Teşekkürler.

    Evet canım, kıyma çok önemli. Yağlı olursa daha lezzetli oluyor.
     
  16. 4 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Anuska
  17. chess

    chess Guru Editor

    Katılım:
    13 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    48.589
    Beğenildi:
    32.422
    Ödül Puanları:
    463
    ben bunu fırında yapıyorum, iç malzemeye sivri biberde ince kıyılıp konursa çok güzel oluyor, küçük bi domates rendelemekte kıymayı toparlıyor iyi olur, tabii bu benim yaptığım fırında
    tavada yapmak hiç aklıma gelmemişti, tarif için teşekkürler anuşka, denicem
    a.s.
     
  18. 4 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Anuska
  19. Anuska

    Anuska Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2007
    Mesajlar:
    7.215
    Beğenildi:
    62
    Ödül Puanları:
    148
    Tavada daha pratik oluyor. Üstelik fırında kuruma tehlikesi var.
    Ben teşekkür ederim.