Ev Yapimi Peynir (resimli)

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve ilayda26 tarafından 7 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    7 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  1. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    tarifi nereye ekleyecegimi bilemedigim için, bu bölüme koydum



    2,5 litre süt
    Yarım çay bardağı limon suyu (küçük kahveci bardağı ile)
    1 çay kaşığı tuz

    Sütü kaynatıp, soğuttuktan sonra 1-2 gün buzdolabında bekletip,
    üzerindeki kaymağı alıyoruz. (kaymak sevmeyenler sütü kaynattıktan sonra hemen peynir yapabilirler)
    Kalan sütü tekrar ısıtıp, kaynamaya başlayınca limon suyunu hızlı bir hareketle içine döküp bir iki kez karıştırıyoruz.( limon suyunu önce bir bardağa sıkıp, aniden tencereye eklemek önemli, azar azar dökünce peynir oluşmayabiliyor)
    Peynir çökeltisi oluşup, sarı suyu görününce altını söndürüp, tuzunu ekliyor ve soğumaya bırakıyoruz. İyice soğuduktan sonra süzgece döküp süzüyoruz. Süzülen su hamurişlerinde kullanılabilir. Hatta dün ekmek yaparken su yerine peynir suyu kullandım daha besleyici olsun diye.
     
  2. 7 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  3. ilayda26

    ilayda26 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    927
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    [​IMG][/URL][/IMG]
     
  4. 8 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  5. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    sende bendensin kiz.bende bayilirim böyle bazi seyleri kendim yapmaya.bende bu tarifi yaparim ara sira.kendim evde kaymak ve tereyagida yapiyorum.ellerien sagliik.
     
  6. 8 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  7. Alsebe

    Alsebe Rutbesiz :-) Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    1.322
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    Bende arada lor yaparim kaymak tereyagi demedim onunda tarifini azeri kizi verirse denerim ben... :))
     
  8. 8 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  9. xixlgxixns

    xixlgxixns KUZULARIM VE BEN Üye

    Katılım:
    11 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    734
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Bende bu gün yapıcam. Ama ben bozulan sütten yapıyorum. Normalde sütün ömrü üç gün ya ben üç günde bitmeyen sütleri biraz daha bekletip bozulmasını sağlıyorum sonra 5 10 dk. kaynatıp içine tuz atıyorum sonra onu süzüp bez torbaya koyuyorum üzerine agır bir tencere koyup suyunun süzülmesini sağlıyorum. Hem güzel bir peynir oluyor hemde günü geçen sütleri atmamaış oluyorum.
     
  10. 12 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  11. serendip

    serendip Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Kasım 2008
    Mesajlar:
    28
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bende yapiyorum evde peynir cok gzuel oluyo
     
  12. 16 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  13. sapphire

    sapphire annesinin duru'su Üye

    Katılım:
    16 Mart 2007
    Mesajlar:
    737
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ellerinize sağlık..
    tarifinizi bugün denedim sonuç harika oldu:KK66:
     
  14. 22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : ilayda26
  15. Çxoxpçxux

    Çxoxpçxux Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.544
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    evde kaymak ve tereyağını nasıl yapıyorsun açıklayarak anlatır mısınCADIARZUCADIARZU
     
  16. 15 Şubat 2011
    Konu Sahibi : ilayda26
  17. bikucukeylulmeselesi

    bikucukeylulmeselesi anaç sütlaç hanım Üye

    Katılım:
    27 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    1.312
    Beğenildi:
    26
    Ödül Puanları:
    153
    Bu tarif çökelek tarifi olabilir mi acaba.
    Peynir yapmak için peynir mayası kullanılıyor.

    Çökelek ya da lor yapmak için kaynarken tuz koyulabilir. Limon suyuna gerek yok.
     
  18. 17 Temmuz 2012
    Konu Sahibi : ilayda26
  19. ceydasima

    ceydasima Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2011
    Mesajlar:
    4
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    geçen gün benimde dolapta açıp unuttuğum bir kutu sütüm heba oldu ondan sonra düşünmeye başladım birşeyde değerlendirebilir miydim diye bunun üzerine araştırmaya başladım. sizin bozulmasını sağladığınız süt nasıl oluyor acaba merak ettim. benim süt bardağa boşaltığımda direk sarı suyu aktı acaba bahsettiğiniz bozulma böyle birşey mi? bir de sarı su akıyor ama sünerek akıyor yada yoğurt gibi oluyor hangisi sizin bahsettiğiniz bozulma? bir de ne kadar sağlıklı oluyor haliyle çocuklara da yedireceğim.