Evde sobam yok kestaneyi nasil pisiririm?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve SILAM tarafından 4 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    4 Kasım 2008
    Konu Sahibi : SILAM
  1. SILAM

    SILAM anne Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    123
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Ark.lar merhaba evimde eski sobam yok eskiden annem kestaneleri onda pisirirdi yerdik benim esimde cok seviyo ben ona nasil evde pisirebilirim şimdiden herkese tsklerr .....................
     
  2. 4 Kasım 2008
    Konu Sahibi : SILAM
  3. _zhy_

    _zhy_ mis kokulu yalanlar x)) Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2008
    Mesajlar:
    238
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    merhaba.... bizimde sobamız yok ama biz kestaneyi teflon tavada yapıyoruzz.aynı temizleyip tavaya koy sobadaki gibi oluyo aynııııı bende pek severim yaaa kestaneyicokacimcoook
     
  4. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : SILAM
  5. ayxsxel

    ayxsxel Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    331
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Bennde kestaneleri bıçakla bikaç yerinden çizip fırınlıyorum.çok güzel pişiyor.
     
  6. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : SILAM
  7. details

    details pozitif olabilmek.. Üye

    Katılım:
    5 Ekim 2008
    Mesajlar:
    526
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    86
    [/B]
    aynen..
    tecrübeyle sabit :)
    çizip fırınlamak lezzetli oluyor..
     
  8. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : SILAM
  9. life_city

    life_city 22.11.2009 evlendik :) Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2008
    Mesajlar:
    6.183
    Beğenildi:
    137
    Ödül Puanları:
    153
    annemde fırında yapıyorr
    ben pek sevmem ama onlr öyle yiyoo :)
     
  10. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : SILAM
  11. bekolim

    bekolim Gecmis tozdur üfle gitsin... Pro Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2007
    Mesajlar:
    5.061
    Beğenildi:
    42
    Ödül Puanları:
    148
    Ben mikro dalgada yapiyorum gayet lezzetli oluyo, hem zahmetsiz, hemde pratik... :1rolleyes:
     
  12. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : SILAM
  13. PurpleRain

    PurpleRain what if i'm the bad guy? Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.294
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    ben de ya tavada ya da fırında yapıyorum ama fırındaysa çok çok az su serpiyorum üzerlerine kuru olmasınlar diye :)
     
  14. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : SILAM
  15. ertuxgx

    ertuxgx ERTUĞ'UN anneçiiii TUĞBAA Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    1.281
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    bende fırında ama davul fırında acaip oluyo
     
  16. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : SILAM
  17. cinsilatif

    cinsilatif sana emanet... Pro Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.254
    Beğenildi:
    196
    Ödül Puanları:
    163
    geçen gün kestane aldım
    ilk yarısını fırında yaptım.kurudu,yandı
    dedim demek tavada olacak bu iş
    diğer yarısınıda tavada yaptım
    yine kurudu,yandı
    kestaneler iyi değildi dedim çıktım işin içinden
    kendime toz kondurmadım yani:nazar:
     
  18. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : SILAM
  19. giznur

    giznur GİZem ve ELvin'İN ANnesi Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2008
    Mesajlar:
    2.042
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    kestaneleri artı şeklinde çizip suda 1 saat bekletiyorum . yumuşuyolar böylece pişince kabukları daha rahat çıkıyor ..
    sonra suyunu süzüp fırına veriyorum ..harika oluyo .
    . yalnız fırında fazla bekletmiceksin yoksa kuruyor..birde fırın önceden ısıtılmış olmalı..