Evde yoğurt yapabilen varmı?

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve cenikiz tarafından 16 Eylül 2008 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
    16 Eylül 2008
    Konu Sahibi : cenikiz
  1. cenikiz

    cenikiz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2008
    Mesajlar:
    51
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    selam kızlar, evde yoğurt yapmayı denedim fakat 2 denememde de başarısız oldum, yapabilen varmı?
     
  2. 16 Eylül 2008
    Konu Sahibi : cenikiz
  3. floras79

    floras79 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    25 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    305
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    hazır paket sutle mı denedın?
     
  4. 16 Eylül 2008
    Konu Sahibi : cenikiz
  5. cenikiz

    cenikiz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2008
    Mesajlar:
    51
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    evet pastörize sütle denedim olmadı. ben de sütaşın babymix yoğurdunu aldım, doktoruma sordum tabiki, kullanabileceğimi söyledi.şimdilik ondan kullanıuoruz
     
  6. 16 Eylül 2008
    Konu Sahibi : cenikiz
  7. fiko

    fiko deniz'in annesi Üye

    Katılım:
    18 Mart 2008
    Mesajlar:
    279
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bende beceriksizdim ama sonunda oldu.pastörize değilde üstünde uht yazan sütler var benimki rastlantı mı ne onlarla oldu.2 çay bardağı sütü kaynattım.parmağı hafif yakacak şekilde ılıttım içine 2 çay kaşığı yoğurdu az sütle ezerek koydum kavanozun kapağını kapatıp kat kat sardım.5 saat felan dinlendi.sonra buzdolabına koydum bebeğim afiyetle yedi.tabi yerken hanımefendi suratını ekşittiği için içine üzüm suyu koydum afiyetle
     
  8. 16 Eylül 2008
    Konu Sahibi : cenikiz
  9. burcu_ege

    burcu_ege Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    155
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    ben hazır pastörıze sutten yapıyorum gayet ıyı tutuyo
     
  10. 16 Eylül 2008
    Konu Sahibi : cenikiz
  11. cenikiz

    cenikiz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2008
    Mesajlar:
    51
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    tekrar denicem inşallah tutar.kendim yapmak istiyorum yoğurdu. gerçi hazır olan da biryere gittiğimizde filan iyi oluyor tabi ama en güzeli evde kendi yaptığın.
     
  12. 16 Eylül 2008
    Konu Sahibi : cenikiz
  13. kaptus

    kaptus Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Eylül 2008
    Mesajlar:
    11
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    bende paket sütle yapıyorum çok güzel oluyor hiç yoğurt almıyorum hep evde yapıyorum çok sert olmuyor çünkü paket sütlerin yağ oranı azaltıldıgı için sert olmasını istiyorsanız sütü çok kaynatmanız gerekiyor
     
  14. 16 Eylül 2008
    Konu Sahibi : cenikiz
  15. cenikiz

    cenikiz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Şubat 2008
    Mesajlar:
    51
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ben meyveyle başladım, birkaç gün devam ettim.sebze çorbası,yoğurt,muhallebi şeklinde devam ediyorum. aslında birer hafta beklemek lazım geçiş yaparken ama ben o kadar bekleyemedim,hepsini de yiyor maşallah benim tatlı kuşum..
     
  16. 16 Eylül 2008
    Konu Sahibi : cenikiz
  17. ...DiLeK...

    ...DiLeK... Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2008
    Mesajlar:
    208
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ben de bir ara takmıştım, bir haylı denedim, en sonunda keşfettim ki, sütü çok kaynatmak gerekiyor. Sütün 3/1 uçacak, sonrası bildiğin gibi, mayaya az süt karıştırıp, süte ilave etmek, sonra uyutmak :))
     
  18. 16 Eylül 2008
    Konu Sahibi : cenikiz
  19. fxuxsfxuxs

    fxuxsfxuxs yanılsamalar ülkesi Pro Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.533
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    canım çok kaynatınca vitamin namına bişey kalmaz ki sütün içinde hem hazır sütleri kaynatmaya gerek yok ben annemden bir iki püf noktası öğrendim tutturmak için hemen yazayım
    öncelikle sütü baya ısıtmak gerekiyor mayalama ısısından da fazla siz kaynara yakın ısıtın
    sonra sıcakken mayalıcamız kaba koyuyoruz ve orda istediğimiz ısıya gelene kadar soğutuyoruz ki mayalanacağı kap da ısınsın cam olursa daha iyi çünkü ısıyı uzun süre korur. saracağımız bezleri de önceden altına serersek hem kolayca sararız hem de yerinden oynatmayız. böyle yapınca tutuyor arkadaşlar bir deneyin isterseniz.
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.