Ezme Patates Çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve kuzum85 tarafından 2 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    2 Şubat 2009
    Konu Sahibi : kuzum85
  1. kuzum85

    kuzum85 aşk bir yangın Üye

    Katılım:
    1 Mart 2008
    Mesajlar:
    2.971
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    148
    Türk mutfağı - Çorbalar



    MALZEMELER
    1 kg sığır kemiği
    12 su bardağı su
    4 kahve fincanı un
    1 baş soğan
    1 adet havuç
    1 adet orta boy kereviz
    1/2 kg patates
    yarım ekmek, bayat
    7.5 çorba kaşığı tereyağ
    50 gr kaşar peyniri
    3 adet defne yaprağı
    tuz, biber

    HAZIRLANIŞI
    Sebzeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra büyük parçalara doğrayın. Kemiği yıkayıp sebzelerle beraber bir tencereye koyun. Üzerine 12 su bardağı su, tuz, biber ve defne yaprağı ilave edin. Kaynamaya başladığında bir kaşıkla köpüğü alın. Orta hararetli ateşte iki saat kadar kaynatın. Tencereden sebzeleri ve kemikleri çıkarın. Patatesleri ve et suyunu ince delikli bir süzgeçten geçirin. 5 çorba kaşığı yağ ile unu 1-2 dakika kavurun . Süzülen çorbayı karıştırarak 10 dakika kaynatın. Çorba kasesine koyun, 50 gr tereyağı eritip fındık iriliğinde kesilmiş ekmeğin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile beraber serpin. Fırında ekmekleri kızartıp, çorba ile beraber servis yapın.