Ezogelin corbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve keri34 tarafından 5 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    5 Şubat 2009
    Konu Sahibi : keri34
  1. keri34

    keri34 derinin annesi Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    buda benım yaptıgım tarıfıyle ezogelın corbası.



    yarım su bardagı kırmızı mercımek
    1 kahve fıncanı ınce bulgur
    1 soğan
    7 su bardagı etsuyu(ben etsu tabletı kullanıyorum)
    tuz
    terbıyesı ıcın:
    30gr.tereyag
    2.5 corba kasıgı un
    1 corba kasıgı domates salcası
    1 cay kasıgı nane

    soganı kup seklınde dograyıp tencereye alın.mercımek ve bulguru yıkayıp tencereye ılave edın.etsuyu ve tuzuda ekleyıp mercımek ve bulgur yumusayana kadar pısırın.tereyagla unu kavurun.salca,nane ve corbanın suyundan 1-2 kepçe ılave edıp topaksız bır kıvama gelene kadar karıstırın.kaynayan corbaya ekleyıp bır ıkı tasım kaynatın.servıs yaparken lımon suyu kullanabılırsınız.afıyet olsun.