Fırında Hamsili Pilav

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve kotyora tarafından 30 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    30 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : kotyora
  1. kotyora

    kotyora Yeni Üye Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    75
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Pilav ve hamsiyi birlikte düşünmek herkese hoş gelmeyebilir ama hamsi seven herkes bunu da mutlaka sever diyebilirim...

    Hamsiler kılçıkları çıkarılarak ayıklanıp,tuzlanır.30dk kadar bekletilir.

    1kg hamsi
    2,5 su bardağı pirinç
    2soğan
    1çay bardağı dolmalık fıstık(*)
    1kahve fincanı kuş üzümü(*)
    1/2demet maydonoz
    tuz,karabiber, pulbiber,kuru nane

    (*)sevmeyenler kullanmayabilir.

    (Dolma içi gibi)Soğanlar ince kıyılır yağda kavrulur. Fıstık eklenir pembeleşene kadar karıştırılır.Kuşüzümü eklenip üzerine pirinçler konarak karıştırılır.1su bardağı sıcak su eklenir.Biraz yumuşayınca tuz, baharatlar,ince kıyılmış maydonozlar ilave edilir karıştırılır. Ağzı kapalı olarak 15 dk dinlendirilir.
    Bu arada hamsilerin yarısı borcam tepsinin dibine sırtı alta gelecek şekilde boşluk kalmadan sık şekilde dizilir.Tepsinin kenarlarına da yarısı dışa sarkacak şekilde hamsi dizilir.Hazırlanan pilavın tamamı tepsiye boşaltılıp kaşıkla düzlenir. Yarısı dışardaki hamsiler pilavın üzerine doğru kapatılır.Ortadaki alan da hamsilerin sırtı yukarı gelecek şekilde sık dizilerek kaplanır.(Ortadan yıldız gibi dizilerek başlanırsa daha güzel görünür) Pilavın hertarafı hamsiyle kaplanmış olunca üzerine sıvıyağ gezdirilir.Arzuya göre birkaç küçük parça tereyağ da eklenirse lezzet verir.1,5bardak sıcak su gezdirilir.200 derece fırında hamsilerin üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirilir.(yaklaşık45dk) Biraz ılıklaşınca servis yapılır. Afiyet olsun...
    Son düzenleme: 30 Temmuz 2008
  2. 20 Eylül 2008
    Konu Sahibi : kotyora
  3. Barçman

    Barçman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    bende bu tarifi vermeye gelmiştim varmış madem benimde bir katkım olsun yaptığım hamsili pilavın resmini koyayım
    [​IMG]
  4. 29 Kasım 2008
    Konu Sahibi : kotyora
  5. darkblue

    darkblue Yeni Üye Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    820
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    mantıken pilavla hamsi balığı ne alaka deniyor ama bir komşumuz bize göndermişti hamsili pilav böyle güzel bir şey yemedim harika olmuştu bende yapacam ama hamsinin o kılçıklarının çıkartılması olayı yokmu küçük küçük el oyalıyor o sebeptende erteliyorum ...
  6. 14 Mart 2014
    Konu Sahibi : kotyora
  7. samyeli34

    samyeli34 Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    1.892
    Beğenileri:
    45
    Ödül Puanları:
    48
    Cok teşekur ederım ılk kez deneyecegım bakalım nasıl olacak...
  8. 17 Mart 2014
    Konu Sahibi : kotyora
  9. letizia

    letizia Mina'm Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    3.285
    Beğenileri:
    257
    Ödül Puanları:
    63
    Paylaşım için teşekkürler.
  10. 16 Nisan 2014
    Konu Sahibi : kotyora
  11. samyeli34

    samyeli34 Aktif Üye Pro Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    1.892
    Beğenileri:
    45
    Ödül Puanları:
    48
    yaptım guzel oldu ..fakat yarım bardak daha su koyup kavurmak gerekıyor benden soylemesı:)
Benzer Konular: Fırında Hamsili
Forum Başlık Tarih
Deniz Ürünleri Fırında Soslu Palamut Tarifi 30 Haziran 2014
Deniz Ürünleri Fırında Somon Tarifi 30 Haziran 2014
Deniz Ürünleri Fırında Alabalık 21 Mayıs 2014
Deniz Ürünleri Firinda folyolu mu yoksa folyosuz mu balik daha lezzetli olur? 11 Mayıs 2014
Deniz Ürünleri Firinda Cupra Videolu Anlatımı 28 Kasım 2013