Fajitas Steak (Etli Fajitas) Resimli

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve ameliee tarafından 16 Mart 2010 başlatılmıştır.

    16 Mart 2010
    Konu Sahibi : ameliee
  1. ameliee

    ameliee dileğini tuttu!:) Pro Üye

    Katılım:
    5 Kasım 2009
    Mesajlar:
    5.721
    Beğenildi:
    32
    Ödül Puanları:
    148
    Fajita (fahita) meksika yemeği.
    Et ve tavuk olarak iki çeşidi var.
    Yanında acı sos , avakado sos ve yoğurtlu sos ile servis ediliyor.
    Tortilla yada lavaş ekmeğinin içine hangi sostan istenirse dürüm yapıp güzelce mideye indiriliyor..

    Yoğurt sos
    2 çaybardağı yoğurt,2 yemek kaşığı mayonez ve 1 tatlı kaşığı limon suyu karıştırın sos kabına alın.

    Avakado Sos (Guacamole sos)
    1 adet avokadoyu kesip ,çekirdeğini çıkarıp kabuklarını soyuyoruz.
    Dilimlere ayırıp ,yarım soğan ,sarımsak ,maydanoz ,çekirdekleri çıkarılmış yarım domates ve tuzu ilave ederek robottan geçirip sos kaplarına alıyoruz.

    Salsa sos için
    1 domates çekirdekleri çıkarılmış,1 tatlı kaşığı acı biber salçası,1 adet soğan,1 tatlı kaşığı limon suyu,1 diş sarımsak,isteğe göre baharat ve maydanoz ekleyebiliriz. hepsini robottan geçiriyoruz sos kabına alıyoruz.

    * 750 gram yagsız dana eti
    * çeyrek limon
    * 3 tane dolmalık biber
    * 2 çorba kaşığı süzme yoğurt
    * 3 orta boy soğan
    * 2 orta boy domates
    * 1.5 fincan sıvıyağ
    * tuz, karabiber, toz sarımsak, kimyon, pul biber, maydanoz
    * 1 büyük boy avokado (yumuşak olması gerekli)
    * tortilla (bulamazsanız lavaş ekmeği)

    Dana etimiz 1 parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir. Etin üzerine tuz,karabiber, toz sarımsak, kimyon, pulbiber, bir fincan sıvı yağ eklenip terbiye edilir ve 10dakikalık dinlenmeye bırakılır.
    Bu arada 1,5 soğan ve 3 dolmalık biber yarım halkalar şeklinde doğranıp hazırlanır.
    Büyükçe bir tavaya yarım fincan sıvı yağ koyulur, daha önceden hazırlanan biber ve soğan bu yağda bir
    süre sote edilir.
    Soğan ve biberler diriliğini kaybetmeden terbiye edilen et tavaya eklenir.
    Etler tam pişene, soğan ve biberler ölene kadar kavrulur.
    Bir tabağa alınan pişmiş etler yanında salsa, guacomole ve yoğurt sosla servis
    yapılır.Bunun için güveç kalıplarını kullanabilirsiniz.
    Tortilla da tavada ısıtılıp sıcak olarak yanında servis edilir.
    Afiyet olsun.
     
    Son düzenleme: 16 Mart 2010
  2. 16 Mart 2010
    Konu Sahibi : ameliee
  3. ameliee

    ameliee dileğini tuttu!:) Pro Üye

    Katılım:
    5 Kasım 2009
    Mesajlar:
    5.721
    Beğenildi:
    32
    Ödül Puanları:
    148
    http://2.bp.kadinlarkulubu.com/_TbaUpR_tqOQ/STUKG2JXBZI/AAAAAAAAC_s/r_tqwWA73vI/s400/fajitas+(Small).jpg

    [​IMG]
     
  4. 3 Nisan 2010
    Konu Sahibi : ameliee
  5. sakardeniz

    sakardeniz işten çıkan ev hanımı Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    3.679
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    148
    lezzetli gözüküyor.
     
  6. 23 Haziran 2010
    Konu Sahibi : ameliee
  7. rockerx

    rockerx Yeni Üye Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.131
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    fajıtayı sewıyorum ama awakado sosu hıc begenmıyorum.yogurtlu daha cok hosuma gıdıyor.
    buda hos gorunuyor.
     
  8. 29 Ekim 2010
    Konu Sahibi : ameliee
  9. rosaland

    rosaland Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2009
    Mesajlar:
    299
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    106
    hiç yemedim yemekteyizde yapmışlardı leziz karnım acıktı sanki
     
  10. 24 Aralık 2010
    Konu Sahibi : ameliee
  11. PinkFairy

    PinkFairy Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Aralık 2010
    Mesajlar:
    29
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    76
    hayatımda yediğim en en en lezzetli yemek.hele ki yemeğin kendi sosu muhteşem bişey..mmm şimdi olsa da yesem :KK56: ilk kez bodrumda bir restoranda yemiştim..tabi bayılınca hemen tarifini istedik sağolsunlar ayrıntılı olarak anlattılar..ama evde deneyince aynısı olmadı nedense..gerçi onlar içine şarap da koyduklarını söylediler biz koymadık tabi..ondan mıdır bilmiyorum..ama yine de lezzetli olmuştu..denemeyenler bence mutlaka bi kez denemeli..
     
  12. 7 Ocak 2011
    Konu Sahibi : ameliee
  13. prensesfb

    prensesfb Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Nisan 2008
    Mesajlar:
    26.242
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    196
    ellerıne*saglık0canım
    harıka-gozukour
     
  14. 17 Mayıs 2011
    Konu Sahibi : ameliee
  15. north82

    north82 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2009
    Mesajlar:
    419
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    dışarıda yerken süper de evde yapamam ya, o kadar maharetli değilim maalesef:84:
     
  16. 26 Mayıs 2011
    Konu Sahibi : ameliee
  17. meltem44

    meltem44 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2008
    Mesajlar:
    639
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    Ellerine sağlık bu yemeği uzun zamandır merak ediyordum deneyeceğem ama aklıma takılan şey biber ve soğan hafif sotelendikten sonra et koyuluyor peki et pişiyor mu bu kadar kısa bir sürede yoksa önceden haşlasak mı?
     
  18. 20 Kasım 2011
    Konu Sahibi : ameliee
  19. dereceli_at_gozlugu

    dereceli_at_gozlugu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    10
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    31
    çok merak ettim tadını. akşama annemlere yapmayı planlıyorum. bakalım nasıl olacak. ellerine sağlık muhteşem görünüyor!