FALAFEL / İsrail mutfağı

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 19 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    19 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.620
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    Nohutları akşamdan ıslatıp haşlayın.



    500 gr. nohut ( haşlanmış )
    1 yumurta
    1 su bardağı taze ekmek içi
    1/2 su bardağı un
    2 su bardağı sıvıyağ (kızartma için )
    1/2 su bardağı su
    1 çorba kaşığı tahin
    2 çorba kaşığı taze kişniş yaprağı ( istenirse )
    1 kahve kaşığı kimyon
    1 kahve kaşığı kırmızı pul biber
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    1 diş sarımsak

    Haşladığınız nohutları iyice ezdikten sonra ( kızartma için olan sıvıyağı hariç ) tüm malzemeleri ekleyip yumuşak ama sıkı bir karışım elde edin.Karışımı 2,5 cm. çapında toplar haline getirip yuvarlayın ve unlayın.
    Geniş bir tavada sıvıyağı kızdırın. Hazırladığınız topları tavaya atıp 2-3 dakika açık kahverengi bir renk alana kadar kızartın.
    Tavadan çıkardığınız nohut toplarını kağıt peçete üstünde süzdürün. Sıcak olarak servis yapın.