Falafel (lübnan)

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 18 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    18 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.627
    Beğenildi:
    5.162
    Ödül Puanları:
    438
    Bir kabın içerisinde ekmekleri ıslatıp, bekletin
    Köftelik bulgurun da üzerine bir miktar su ekleyip dinlendirin
    Diğer tarafta, mikser içerisinde nohut, sarımsak, limon suyu ve baharatları karıştırıp macun kıvamına gelinceye kadar çekin
    Pidenin suyunu avucunuzda sıkarak alın ve mikserdeki karışıma ekleyip, çekin
    Hazırladığınız karışımı bulgur ile karıştırıp, iyice yoğurun
    Karşımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yassı köfteler halinde yapın
    Yaklaşık iki saat buzdolabında bekletin
    Daha sonra kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın
    Cacık ile birlikte servis yapın