Falafel

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve you_know tarafından 15 Haziran 2009 başlatılmıştır.

    15 Haziran 2009
    Konu Sahibi : you_know
  1. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    kabaktan yaptığımız mücverin nohutlusu tadı hoş oluyor



    1su bardağı nohut
    2 kuru soğan
    2 diş sarımsak
    1 demet maydanoz
    1 çay kaşığı kimyon
    tuz
    karabiber
    kırmızı pul biber
    2 silme yemek kaşığı un
    yarım tatlı kaşığı karbonat

    nohutları kıyıp kabın içine koyun soğan, sarımsakları ve maydanozu kıyıp içine kimyon,tuz,karabiber,kırmızı biberi ekleyip kıymaya devam edin .Un ve karbonatıda nohuta ekleyip karıştırmaya devam edin karışımı kaşık yardımıyla alıp kızgın yağda iki taraflı kızartın
     
  2. 15 Haziran 2009
    Konu Sahibi : you_know
  3. Elis

    Elis Guest

    resimde olsaydi ,cok iyi olurdu canim yaaa.s.
     
  4. 16 Haziran 2009
    Konu Sahibi : you_know
  5. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    [​IMG]
     
  6. 18 Aralık 2009
    Konu Sahibi : you_know
  7. jean

    jean xoxo Üye

    Katılım:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.109
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Eline sağlık canım güzel gözüküyor aynısını fırında yapsak tadında bir değişme olur mu?
     
  8. 18 Aralık 2009
    Konu Sahibi : you_know
  9. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    çok yağlı olmuyor zaten canım fırında sertleşir bence kızarttıktan sonra pecete koyarsın altına
     
  10. 25 Şubat 2010
    Konu Sahibi : you_know
  11. gunesinkizi75

    gunesinkizi75 Anemon Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2008
    Mesajlar:
    158
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    108
    yaninda da en güzel resimde göründügü gibi salata veya araplarin tabule salatasi gider ve kimine cok kuru gelirse yanina güzel bir yogurtlu sos olabilir, hani haydari tadinda. avrupada bunu ekmek arasi bol salatali satiyorlar.
     
  12. 25 Şubat 2010
    Konu Sahibi : you_know
  13. kama63

    kama63 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Şubat 2010
    Mesajlar:
    113
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    bu verilmisti daha once bende yaptim yalniz bundan onceki tarifte nohutlar geceden islatilir sonra nohut,maydanoz ve sogan robottan gecirilir.KAbaartma tozu konulur ve kizartilir.BEn yaptim ici yalniz yesil aklmisti ama tadi guzel
     
  14. 25 Şubat 2010
    Konu Sahibi : you_know
  15. mozarella

    mozarella birler var binlere bedel Üye

    Katılım:
    23 Şubat 2010
    Mesajlar:
    63
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    ooo super bisey bu ya. cok yedim. yasadigim yerde sirf falafel satan yerler var. tabi sossuz salatasiz dusunemiyorum. cesit cesit meze, salata, ve soslar esliginde satilir. kucuk pidelerle.

    icine bildigim kadariyla birde taze kisnisde konulur.

    tursuylada cok guzel oluyor tavsiye ederim.
    aksam aksam canim cekti simdi ya cokacimcoook
     
  16. 25 Şubat 2010
    Konu Sahibi : you_know
  17. you_know

    you_know Ne bu neşe ? Pro Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    18.749
    Beğenildi:
    89
    Ödül Puanları:
    203
    bende cok begeniyorum limonlada mükemmel oluo sadece limon sıkıp yiyince
     
  18. 26 Şubat 2010
    Konu Sahibi : you_know
  19. mozarella

    mozarella birler var binlere bedel Üye

    Katılım:
    23 Şubat 2010
    Mesajlar:
    63
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    limonla denemedim hic canim, denerim. bayadir yemedim. ama sade bence cok kuru oluyor, soslarla butunlesiyor.

    bunun hazir paketleride var. toz halinde. sadece suyla karistirip kivam tutturuyosun. toplar yapip kizartiyosun. turkiyede varmi bilmiyorum. cok pratik valla. calisan ev hanimlari icin super:lepi: