Farinata/İtalya

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 4 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    4 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    Bir kapta un, su ve tuzu karıştırın. Hamur haline geldikten sonra 4 saat dinlendirin.
    4 saatin sonunda hamuru alın. Üstünde köpük oluşabilir. Köpüğü kaşık yardımıyla alın.
    Zeytinyağını hamurun üzerine yayarak dökün ve iyice içine çekmesini bekleyin.
    Önceden 240 derecede ısıtılmış fırında pişirin. (Ekmek makinasına sahipseniz hazırladığınız hamuru makinaya koyarak da pişirebilirsiniz.)