Farklı Bir Tavuk Kanadı

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve mandalings tarafından 8 Haziran 2010 başlatılmıştır.

    8 Haziran 2010
    Konu Sahibi : mandalings
  1. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Önce kacaman bir kasede tavuk kanatlarını ve sütü karıştır. Ağzı kapalı bir şekide buzdolabında 12 saat beklet.

    tavukları süzgeçe alıp 10 dk kurut.Fırını 350 dereceye ayarla.

    1,5 kg tavuk kanadı
    2 bardak süt
    1 bardak pirinç unu
    1/4 bardak mısır unu
    2 yemek kaşığı mısır nişastası
    1/4 bardak + 2 yemek kaşığı un
    1yemek kaşığı tuz
    kızartmak için yağ

    sos için
    1/4 bardak bal
    1/4 bardak taze limon suyu
    1/4 bardak+2 yemek kaşığı balık suyu(tercihebağlı)
    !/4 bardak yeşil soğan
    1/4 bardak cili biber
    1buçuk yemek kaşığı tuz
    1buçuk yemek kaşığı kırmızıbiber
    1buçuk çay kaşığı ezilmiş sarımsak
    1/4 bardak taze kişniş
    !/4 bardak nane yaprağı

    Geniş bir kapta pirinç ununu, buğday ununu ve tuzu karıştır.Kanatları bu karışıma ekleyip iyice bula.Kanatları 20 25 dk fırında pişir.

    Diğer bir kapta balı ve limon suyunu, balık ssuyunu,taze soğanı,çiliyi,tuzu,kırmızı biberi ve sarımsağı çırp. çırp.Kanatların her iki tarafınıda 3er dkka kızart. Kağıt havluya alıp fala yağından arındır.
    Kanatları sosla karıştırıp servis et.
     
  2. 8 Haziran 2010
    Konu Sahibi : mandalings
  3. mandalings

    mandalings Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.451
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106