Farklı Mutfak Sunumları

Konusu 'Gurme Öneriyor' forumundadır ve Nevreste tarafından 23 Nisan 2013 başlatılmıştır.

    23 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Nevreste
  1. Nevreste

    Nevreste Guru Üye Yönetici Editor

    Katılım:
    16 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    74.051
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    113
    ELMALI KURABİYE
    KELEBEK KURABİYE
    ZEYTİNLİ ÇİÇEK
    DOLDURMA SEBZE
    ÇİÇEK ŞEKİLLİ POĞAÇA
    HAMBURGER EKMEĞİ
    PATLICAN KEBABI
    ŞERİT POĞAÇA
    ELMALI FIRDÖNDÜ KURABİYE
    RENKLİ DÜNYA
    AÇMA TARİFİ
    PASKALYA ÇÖREĞİ
    PATATESLİ-PEYNİRLİ KÜLAHLAR
    KELEBEK PASTA TARİFİ
    YUMURTA DOLMASI
    İKİ RENKLİ BİSKÜVİ
    KAHVALTILIK POĞAÇALAR
    MAYALI GÜL POĞAÇA
    MİLFÖY ÇİÇEK BÖREK
    ŞİRİN POĞAÇALAR
    MUZLU KİRAZLI RULO PASTA
    ELMALI ÖRGÜ MİLFÖY
    DAMALI PASTA
    GÜL ŞEKLİNDE KIZARMIŞ PATATES
    EĞLENCELİ SUNUMLAR
    MEYVE SUNUMLARI
    KREMA DOLGULU MİLFÖY KÜLAHLARI
    YEŞİL MERCİMEKLİ BÖREK
    KATMER POĞAÇA
    KAŞARLI EKMEK
    KAŞAR PANE
    SALAMLI GÜL MİLFÖY
    TARÇINLI ÇELENK
    SOSİSLİ MİLFÖY BÖREK
    KİRPİ KURABİYE
    ZÜRAFA KEK
    KAYIK BÖREK
    DÖRT YAPRAKLI YONCA POĞAÇA
    ÇİLEKLİ UĞUR BÖCEĞİ PASTASI
    İLGİNÇ SÜSLEMELER
    KENDİNİ PİDE ZANNEDEN POĞAÇA
    KREMALI MİLFÖY SARMA
    RULO KEK
    BİSKÜVİLİ KOLAY PASTA
    MUZLU BİSKÜVİLİ PİRAMİT PASTA
    MİLFÖY LAHMACUN
    MİLFÖYDEN ELMALI TURTA
    PALYAÇO KÜLAHI
    SOKAK SİMİTİ
    ÜÇGEN MANTI
    PATATES BÖREĞİ
    ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA
    ZEBRA KEK
    KADAYIF DOLMASI
    YUMURTA SUNUMLARI
    KARAKÖY POĞAÇASI
    BAHARATLI TUZLU KURABİYE
    YOĞURT TATLISI
    PEYNİRLİ KOL BÖREĞİ
    TENCEREDE FİNCANDA KEK
    KÜNEFE
    SAKSI KÖFTE
    KIYMALI-ÇÖKELEKLİ PİDELER
    RENKLİ RULO BÖREK
    LOR PEYNİRLİ TATLI EKMEK
    KABAK SANDALINDA TAVUKLU SOTE
    ARABAŞI ÇORBASI
    ÇATKAPI MİSAFİR POĞAÇASI
    ÇİKOLATALI MUZLU TOPCUKLAR
    TRUF
    KREMŞANTİLİ POĞAÇA
    İRMİK HELVASI
    ŞEKER PARE
    UN HELVASI
    AYVA TATLISI
    GERÇEK PASTANE POĞAÇASI
    BAYATLAMAYAN SODALI POĞAÇA
    KREM PEYNİRLİ ÇÖREK
    RULO PATATES SALATASI
    KAKAOLU SULTAN SARMASI
    MOZAİK PASTA
    COCOSTAR KURABİYE
    FINDIKLI CEVİZLİ KURABİYE
    BAHARATLI KIYIR KIYIR TUZLU KURABİYE
    FİNCAN BÖREĞİ
    EV PİDESİ
    PATATESLİ PEYNİRLİ KROKET
    ÇÖREKOTLU KURABİYE
    PORTAKALLI-ÇİKOLATALI MUFFİN
    NESCAFELİ-DAMLA ÇİKOLATALI KEK
    PATATES MANTISI
    ISPANAKLI KEK
    ELMALI ÇANTA KURABİYE
    COCO KEK
    PANDİSPANYA KEKİ İLE FARKLI ŞEKİLLER
    ÇARKIFELEK BÖREK
    HAVUÇLU MOZAİK PASTA
    ÇİKOLATA SOSLU TAVUK GÖĞSÜ
    ÇİLEKLİ MUHALLEBİ
    LİMONLU DONDURMA
    MUHALLEBİLİ İNCİRLİ TATLI
    NİŞASTALI KURABİYE
    ÇAM FISTIĞI TATLISI
    GÜLLAÇ
    HAVUÇLU-KAYMAKLI CEZERYE
    KAZANDİBİ
    REVANİ
    KALBURA BASTI
    DAMLA ÇİKOLATALI KURABİYE
    TAVŞAN KURABİYE
    BONİBONLU KURABİYE
    ÇİKOLATALI LOKUM
    LEOPAR PASTA
    BİSKREM KURABİYE
     
    Son düzenleme: 25 Temmuz 2013
    aysu2 bunu beğendi.
  2. 23 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Nevreste
  3. Nevreste

    Nevreste Guru Üye Yönetici Editor

    Katılım:
    16 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    74.051
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    113
    ZEYTİNLİ ÇİÇEK
    $531912_469674106435790_1253131833_n.jpg
    Malzeme:
    1 paket yaş maya
    1 su bardağı ılık süt
    250 gr. yumuşak tereyağı veya margarin
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 yumurta (sarısı üstüne, beyazı hamura)
    alabildiği kadar un
    zeytin ezmesi, peynir
    Yapılışı:
    Maya, süt, tuz ve şeker maya ezilinceye kadar karıştırılır. Tereyağı ve yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayacak kıvamda, yumuşak bir hamur hazırlanır. Hamur, 15-20 dakika kadar mayalanması için bekletilir.Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp, elde açılır. İçine yarım tatlı kaşığı kadar zeytin ezmesi veya peynir (ben rendelenmiş hellim peyniri kullandım) konup uçları birleştirilir ve ters çevrilir. Üzerine bastırarak yassıltılır ve mutfak makası ile kenarlarından kesilir. Fırın kağıdı yayılmış tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür, arzu edilirse susam-çörek otu serpilir ve 200 derece ısıtılmış fırında nar gibi kızarana dek pişirilir...
     
  4. 23 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Nevreste
  5. Nevreste

    Nevreste Guru Üye Yönetici Editor

    Katılım:
    16 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    74.051
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    113

    DOLDURMA SEBZE
    $10070_470137423056125_765863394_n (1).jpg
    1 3/4 Mısır unu


    2 çorba kaşığı tereyağı
    1/2 çorba kaşığı tuz
    1/2 kabartma tozu
    1/2 su bardağı süt veya su
    Soğan, lahana, fasulye, havuç, biber, Mısır, küçük sarı Mısır, bezelye, mantar veya seçtiğiniz diğer sebzeler
    Tat tuz
    Kırmızı biber, soyulmuş ve ince doğranmış (isteğe bağlı)
    Kara biber
    1-3/4 bardak rendelenmiş peynir
    1/2 su bardağı krema (isteğe bağlı)
     
    çok kolayca hamur şekil ekleyin ve son süt hariç hamur malzemeleri yoğurun ...
     
  6. 23 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Nevreste
  7. Nevreste

    Nevreste Guru Üye Yönetici Editor

    Katılım:
    16 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    74.051
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    113
    ÇİÇEK ŞEKİLLİ POĞAÇA..
    Eki Görüntüle 693597
    2 su bardağı ılık süt
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 paket yaş maya
    2 yemek kaşığı şeker
    1 yemek kaşığı tuz
    aldığı kadar un
    İÇ MALZEMESİ:
    beyaz peynir
    1 adet kırmızı biber
    yarım demet maydanoz
    üzeri için yumurta sarıs
    yapımı
    .hamurun malzemeleri ele yapışmayacak bır sekılde yogrulur ve 3 -4 saat dınlendırılır
    hamurdan kucuk bı parca koparılıp mınık bır daire seklınde açılır..daha sonra kucuk bilyeler seklınde hamur yuvarlanıp resımdekı gıbı yuvarlagıncevresıne dizilir..ortasına peynırlı harctan konur..üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir… 180 ıla 200 derece uygundur ..
     
  8. 23 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Nevreste
  9. Tweety

    Tweety >>_Herşeyin Hayırlısı_<< Pro Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2011
    Mesajlar:
    26.797
    Beğenileri:
    303
    Ödül Puanları:
    83
    ablacim cok guzel tarifler :KK56: editorlugunde hayirli olsun yakisir :KK16:
     
  10. 23 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Nevreste
  11. Nevreste

    Nevreste Guru Üye Yönetici Editor

    Katılım:
    16 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    74.051
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    113
    HAMBURGER EKMEĞİ

    $416887_217881044974273_925385085_n.jpg
    Malzemeler:
    2 bardak beyaz un
    ¾ tatlı kaşığı tuz
    2 dolu tatlı kaşığı şeker
    ¾ tatlı kaşığı instant kuru maya
    1 yumurta, çatalla çırpılmış
    2 çorba kaşığı zeytinyağı veya başka sıvıyağ
    2 dolu tatlı kaşığı yoğurt
    ¼ bardak su
    Üzeri için:
    1 çorba kaşığı susam
    8 hamburger ekmeği
    Elde Yapılışı:
    1. Eğer elle yapıyorsanız unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki yumurta, yoğurt, yağ ve suyu karışıma ilave edip 5 dakika kadar yoğurun. Eğer gerekirse bu aşamada 1-2 kaşık su ilave edilebilir. Hamurunuz yumuşacık ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.
    2. Eğer mikser ile yapıyorsanız, mikserinize hamur yoğurma aparatını taktıktan sonra unu, tuzu, şekeri ve kuru mayayı mikser kabına alın. Oda sıcaklığındaki yumurta, yoğurt ve suyu karışıma ilave edip 2-3 dakika kadar yoğurun. Eğer gerekirse bu aşamada 1-2 kaşık su ilave edilebilir. Hamurunuz yumuşacık ve kolay şekil verilecek kıvamda olacaktır.
    3. Hamurunuzu ağzı kapalı bir kaba alıp 2 saat oda sıcaklığında bekletin.
    4. Hamuru 8 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohça yapar gibi büzüp kapatın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üstlerine parmaklarınızla hafifçe bastırın.
    5. 45 dakika ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın.
    6. Mayalanan ekmeklerin üstüne iki parmağınızla hafifçe bastırın ve fırçayla su sürüp azıcık susam serpin.
    7. Önceden ısıtılmış 190° C fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.
    Makinede Yapılışı:
    1. Makinenin ekmek pişirme haznesini mutfak tezgahına alıp pervaneyi takın. Makineyle birlikte gelen kap ve kaşık ölçülerini kullanarak, hazneye ilk olarak suyu, yağı, yumurtayı ve yoğurdu koyun. Unu bir kaşıkla serperek suyu örtecek şekilde ilave edip üzerine haznenin bir köşesine tuzu karşı köşesine şekeri ekleyin. Unun ortasında küçük bir çukur açıp içine mayayı serpiştirin.
    2. Ekmek haznesini makineye yerleştirip kapağını kapayın.
    3. Hamur programını seçerek makineyi çalıştırın.
    4. Programın ilk 5-10 dakikasinda makinenin kapağını açıp malzemelerin iyice karışmış olduğunu kontrol edin. Eğer karışmamış malzeme varsa plastik bir spatula ile karışmasına yardım edin.
    5. 10 dakika sonra hamurun yapısını kontrol edin. Hamurun kulak memesinden daha da yumuşak olması gereklidir. Hamurunuz çok kuru ve sert olmuşsa birkaç kaşık su ilave ederek yumuşacık bir hamur elde etmelisiniz. Eğer cıvık olmuşsa birkaç kaşık un gerekebilir.
    6. Programın bitiminde hamuru hazneden mutfak tezgahına alıp 8 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak altta kalacak kısımı bohça yapar gibi büzüp kapatın. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Üstlerine parmaklarınızla hafifçe bastırın.
    7. 45 dakika ılık bir yerde bekletip tekrar mayalanmalarını sağlayın.
    8. Mayalanan ekmeklerin üstüne iki parmağınızla hafifçe bastırın ve fırçayla su sürüp azıcık susam serpin.
    9. Önceden ısıtılmış 190° C fırında yaklaşık 20 dakika, ya da üstü iyice kızarana kadar pişirin.
     
  12. 23 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Nevreste
  13. Nevreste

    Nevreste Guru Üye Yönetici Editor

    Katılım:
    16 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    74.051
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    113
    Teşekkür ederim canım :KK19:
     
  14. 23 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Nevreste
  15. jaleda

    jaleda sadece...... yoruldum.... Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2011
    Mesajlar:
    7.954
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    neevoşummm:KK19::KK19: yeni topikin hayırlı olsun hamarat arkadaşım beniim:KK6::KK6:
     
  16. 23 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Nevreste
  17. Nevreste

    Nevreste Guru Üye Yönetici Editor

    Katılım:
    16 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    74.051
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    113
    Teşekkürler canım:KK19:

    Canım farklı beğendiğim sunumları göstermek istedim umarım bu konuda yardımcı olurum:KK16:
     
  18. 23 Nisan 2013
    Konu Sahibi : Nevreste
  19. Nevreste

    Nevreste Guru Üye Yönetici Editor

    Katılım:
    16 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    74.051
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    113
    ŞERİT POĞAÇA
    $550449_455736774496190_1357873079_n.jpg
    Malzemeler

    2 su bardağı süt
    1 tane yumurta (sarısı dışına beyazı içine)
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 paket yaşmaya
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 çay kaşığı şeker
    ALDIĞI KADAR UN YUMUŞAK BİR HAMUR OLACAK
    Şeritli Poğaça Tarifi

    İlk olarak sütü çok az ılıtalım. Daha sonra bu sütü kabımıza boşaltalım. Sıvıyağ, şeker, tuz ve yumurtayı ekleyip karıştıralım. Yaşmayamızı da ilave ederek karıştırdktan sonra unumuzu da eiçine katalım ve elastik güzel bir hamur elde edelim. Sıcak bir ortamda 15 dakika kadar dinlendirelim&#8230;dinlendikten sonra ise hamurdan parçalar alarak uzunlamasına dikdörtgen şeklinde açalım..Kısa taraflardan birine istediğimiz harçdan doldurup yarısına kadar saralım..Yarısından sonra şeritler kesip ayrık bir biçimde saralım.. Yağlanmış olan tepsilere dizelim ve sıcak ortam da en az yarım saat daha dinlendirelim. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede ki fırında güzelce pişirelim..
     
Benzer Konular: Farklı Mutfak
Forum Başlık Tarih
Gurme Öneriyor Farklı Mutfak Araç Gereçleri 28 Aralık 2013
Gurme Öneriyor Farklı pasta Tasarımları 16 Haziran 2014
Gurme Öneriyor Farklı Sunumlarda Cupcakeler 27 Nisan 2014
Gurme Öneriyor Farklı Yumurta Sunumları 26 Nisan 2014
Gurme Öneriyor Farklı Süslemeler 29 Kasım 2013