Fashionable Pirinç Salatası

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve dids tarafından 22 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    22 Şubat 2009
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    Diyet salatası

    SOSUN TARİFİ
    Sosu hazırlamak için ufak bir kasenin içinde hardal, sirke, zeytinyağı, tuz, karabiber ve toz şekeri iyice karıştıralım.

    1 su bardağı pirinç
    1 yemek kaşığı üzüm veya elma sirkesi
    1 çay kaşığı tuz

    Ayrıca;
    5-6 dilim somon füme ya da
    150-200 gr. ince dilimlenmiş somon füme

    Üzeri İçin;
    Yarım demet dereotu (çok ince kıyılmış)
    Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
    Varsa yarım demet taze nane (çok ince kıyılmış)

    SOSUN MALZEMESİ
    1 tatlı kaşığı hardal (acısız olanını tercih edin)
    3 yemek kaşığı sirke (herhangi bir cins olabilir)
    1 çay bardağı zeytinyağı
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı tozşeker

    Öncelikle pirinci yıkayıp, üzerine 2 bardak su ekleyerek bir tencereye koyalım ve ateşin üzerine oturtalım. Üzerine tuz ve sirkesini de ilave edip, 10 dakika kadar haşlayıp, süzelim. Sonra soğuk suyla karıştırıp, tekrar süzelim. Böylece pirinçler daha dirileşip, birbirine yapışmaz.
    Öte yandan somon fümeleri kuşbaşı et formunda doğrayıp, pirinçle karıştıralım. Sonra da hazırladığımız sosu pirinçli karışımın üzerine gezdirelim. En son aşamada ise çok ince kıyılmış dereotu, maydanoz ve varsa taze naneyi de salatanın içine katalım. Çok hafifçe karıştırıp, soğuk olarak servise sunalım.