Fasulye İçli Lahana Sarması

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve Elif tarafından 13 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

    13 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    12 beyaz lahana yaprağı
    1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
    1 soğan, ince doğranmış,
    100 gr kuru fasulye, geceden ıslatılmış
    600 ml tavuk suyu
    Tuz
    1 yemek kaşığı domates salçası
    1 limonun suyu
    Karabiber

    Bir tencerede yağı ısıtın. Soğanı ekleyip, 5 dakika hafifçe renk alıncaya kadar pişirin. Fasulyeleri süzüp tavuk suyuyla birlikte tencereye ekleyin. Bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp fasulyeler yumuşuncaya dek 1 saat pişirin.

    Bu arada başka bir tencereye tuzlu su koyup bir taşım kaynatın. Lahana yapraklarının sert kısımlarını ayırıp ikişer ikişer kaynamış suya atarak kıvrılabilir olana kadar haşlayın. Dikkatlice süzüp, akan soğuk suyun altında tutun, sonra bir kağıt havlu üstünde kurumaya bırakın.

    Fasulyeleri süzüp tahta kaşıkla ezin. Fasulye püresinin içine domates salçası, limon suyunun yarısı, tuz ve biberi katıp karıştırın.

    Fasulye kanşımınından bir yemek kaşığını lahana yaprağının baş tarafına koyun, 2 tarafını kıvırarak yuvarlayın. Böylece 8 adet lahana sarması hazırlayın.

    Kalan yaprakları büyük bir tencereye yerleştirin. Sarmaları üstüne koyun. Kalan limon suyunu sarmaların üzerine gezdirin. Sarmaların üzerini kapatacak kadar soğuk su koyup tuz serpiştirin. Dolmaların üzerine bir porselen tabağı ters olarak yerleştirin.

    Tencerenin kapağını kapatıp bir taşım kaynatın. Ağır ateşte l saat pişirin.

    Dolmaları sıcak bir tabakta servis yapın.