Fasülye Turşusu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve rabia.aang tarafından 1 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    1 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : rabia.aang
  1. rabia.aang

    rabia.aang Guest

    bu turşuyla kavurma yapabilirsiniz:KK70:

    fasülyeleri temizleyin ve varsa kılçıklarını çıkarın

    yarım kilo taze fasulye
    2 su bardağı sirke
    kalın tuz
    sarımsak
    tane kişniş
    1 çay bardağı sirke
    1 litre su

    Fasulyeleri kaynar suyun içine atın ve 3 dakika kadar tutun.
    Çıkarıp soğuk suyun altında soğutun ve süzüp kurulayıp kavanoza alın.
    Suyu kaynatın ve soğuduktan sonra 1 su bardağı tuzu ve 1 çay bardağı sirkeyi de 1 yemek kaşığı kadar tane kişnişi ekyelin ve kavanoza fasulyelerin üzerine doldurun.
    2 hafta bekledikten sonra yiyebilirsiniz.
     
  2. 9 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : rabia.aang
  3. kuzum

    kuzum Bu konida hassasum Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    8.591
    Beğenildi:
    252
    Ödül Puanları:
    163
    Kız ben dün fasülye turşusu yaptım , 3 dakika sıcak suda tuttuktan sonra çıkardım ama soğuk suya tutmadım.bilmiyorumkismile Bide üzüm sirkem yoktu, elma sirkesi koydum. Tadında farklılık olurmukieyvahedigeldismile

    Ayyy nasıl olacak acaba turşum
     
  4. 9 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : rabia.aang
  5. alperen

    alperen Popüler Üye Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2007
    Mesajlar:
    391
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    bende cok yapmak istiyom ama beceremiyommmmmmm.yapan paylasirsa sevinirim
    kuzum resim göstersene nasil yaptin bende yapsam