Fasulyeli Mantar Çorbası

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve NILBERA tarafından 29 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    29 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : NILBERA
  1. NILBERA

    NILBERA SeVGi KeLeBeĞi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    6.271
    Beğenildi:
    82
    Ödül Puanları:
    153
    En az 12 saat suda bekletip, şişirdiğiniz kuru fasulyeleri 5 su bardağı tuzlu suda 1 saat kadar haşlayın.
    Mantarları temizleyin ve dilim dilim kesin.
    Tavaya zeytinyağnı alıp, kızdırın.
    Dilimlenmiş mantarları, doğranmış sarımsağı ve piyazlık doğranmış soğanı içine atıp, pembeleşene dek çevirin.
    Salçayı da biraz ılık suyla ezerek ilave edin.
    hazırladığınız bu malzemeyi haşlanmış fasulyenin içine katın.
    Birlikte yumuşayana dek pişirin.
    Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
    Bu arada tereyağını küçük bir tavada kızdırın.
    İçine ekmekleri koyup, iki yüzleri de altın sarısı renk alana dek kızartın.
    Çorbayı kaselere boşaltın.
    Kenarlarına ekmek dilimlerini koyarak servis yapın.
     
  2. 5 Ekim 2010
    Konu Sahibi : NILBERA
  3. haydibismillah

    haydibismillah Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Mart 2009
    Mesajlar:
    121
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Değişik bir tarif. Ellerine sağlık.