Fatih Sarması-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Gxoxzek tarafından 1 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    1 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Gxoxzek
  1. Gxoxzek

    Gxoxzek içindeki öküze ohaa de Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    3.507
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    Yumurtalari, yagi, sekeri genis bir kaba koyup ustune un, vanilya ve kabartma tozunu birlikte eleyin.

    15 dakika kadar yuksek hizda mikserinizle cirpin.

    Kagit dosenmis veya yaglanip unlanmis genis tepsinize dokup isitilmis 350F (175C) dereceli firininizda kek gibi pisirin. Kenarlari hafif kizaracak ama cok sertlesmesine izin vermeyin.

    Firindan alip ilinmaya birakin. Ustune serbetin bir kismini kasikla dokerek yumusamasini saglayin, ama cok sulu olacak sekilde dokmeyin, sadece nemlendirecek ve kolay sarilmasini saglayacak kadar.

    Hamurun ustune once bali surun, sonra cekilmis antep fistigini serpistirin. Daha sonra kisa kenarindan duzgunce rulo seklinde sarin.

    Kalan serbeti ustunden ve yanlarindan kasikla dokerek islatin. Isterseniz bir miktar serbet birakip servis yaparken dilimlediginiz tatlinin uzerine biraz gezdirerek serbetin heryere esit gelmesini saglayabilirsiniz.
     
  2. 1 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Gxoxzek
  3. Gxoxzek

    Gxoxzek içindeki öküze ohaa de Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    3.507
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
  4. 1 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Gxoxzek
  5. Dishe

    Dishe ✿❤aŞk-ı KıYaMet❤✿ Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2007
    Mesajlar:
    4.003
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    canom sen denedın mı ..şakkıdı
     
  6. 29 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Gxoxzek
  7. Gxoxzek

    Gxoxzek içindeki öküze ohaa de Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2008
    Mesajlar:
    3.507
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    denedimm bebekimm çok lezzetlii