Fava

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Elif tarafından 21 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    21 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Favalık Bakla bir gece ıslatılır.



    2 bardak Kuru Bakla
    2 adet Kuru Soğan
    1 çay kaşığı Toz Şeker
    2 çay bardağı Zeytinyağ
    1 adet Limon
    1 bağ Maydanoz
    4 bardak Su
    Tuz, Karabiber

    Fava, Kabuğu soyulmuş ve kırılmış Kuru Bakladan yapılır.
    Soğanlar rendelenir ve az zeytinyağında hafifçe pembeleşene kadar kavrulur. Üzerine 4 bardak su ilave edilir ve kaynamaya bırakılır.
    Kaynadıktan sonra suyu süzülmüş baklalar, şeker, tuz ilave edilir ve hamur haline gelene kadar pişirilir.
    Pişme bittikten sonra süzgeçten geçirilir. Servis tabaklarına alınır. Üzerine zeytinyağı ve limonun suyu gezdirilir.
    Siyah, yeşil zeytin, maydanoz ya da yeşil salata yaprakları ile süslenebilir.
    Afiyet olsun......
     
  2. 12 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. acemiperi

    acemiperi Şükür Rabbime Üye

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    8.651
    Beğenildi:
    520
    Ödül Puanları:
    153
    bu tarifin dere otu eklenmiş ve kalıpla kesilmiş hali
    [​IMG]

    hiç yemedim ama çok güzel görünüyor