Fava

Konusu 'Sebze Yemekleri' forumundadır ve EU1 tarafından 17 Mart 2009 başlatılmıştır.

    17 Mart 2009
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Alıntı çok severim :) paylaşmak istedim.

    Servis Önerileri:
    Üzerine zeytinyağı dökülerek servis edilmesi tavsiye edilir.
    Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
    Kaynarken yağ eklenmezse soğuduğunda daha sert bir yapısı olacaktır.
    Eğer bakla bir gün önceden ılık suya ıslatılırsa pişma süresi kısalacaktır.

    500gr soyulmuş Bakla
    2 Bsş Kuru Soğan
    2 Orta Boy Patates Yeterince Zeytinyağı
    Tuz

    Bakla soğan ve patatesler hepbirlikte eriyinceye kadar kaynatılır. Üzerinde oluşan köpük alınırken bir kaşık zeytinyağı ve yeterli miktarda tuz tencereye eklenir.Tenceredeki karışım iyice eriyince ince bir süzgeçten süzülür ve soğumaya bırakılır.