Faydalı Bilgiler

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve iremsu tarafından 8 Temmuz 2007 başlatılmıştır.

    8 Temmuz 2007
    Konu Sahibi : iremsu
  1. iremsu

    iremsu MaBel Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.836
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    Buzdolabındaki nemi almak için, dolaba içi tuz dolu bir kap konur.

    Pişirdiğiniz kek kalıbından çıkmıyor ise, kabın altına ıslak bir bez yayarak biraz bekletin

    Konserve açıldıktan sonra cam kavanozda saklanırsa daha dayanıklı olur.

    Kristallerin ışıl ışıl parlaması için, yıkadıktan sonra durulama sırasında sirkeli suya batırın. Bu işlem kristalleri parlatacaktır.

    Sararan teflon tava ve tencerelerin içerisine bir miktar su ve birazda çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üzerinde kaynatın. İndirincede önce sıcak suyla daha sonra soğuk su ile iyice durulayın

    Parlaklığını yitirmiş bir sürahiye eski görünümünü kazandırmak için yarısına kadar yırtılmış gazete kağıdı doldurun, üçte birine de sıcak suy doldurup sıkı sıkı sallayın

    Dibi tutan tencereleri bir gece suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir.

    Musluklarınızı temizlemek için bez yerine eski bir naylon çorabı tercih edin sonuç daha mükemmel olacaktır.

    Evinizde mayonez yaparken zeytinyağ yerine susam yağı kullanın. Mayonezinizin daha uzun zaman bozulmadığını göreceksiniz.

    Yeşil salatalık malzemelerinizi elinizle koparırsanız vitaminlerini öldürmezsiniz.

    Balık çorbası yaparken:S uyunun daha lezzetli olması için balıkları en az 45*60 dakika kaynatın. Baş ve kuyruk kısımlarının en lezzetli yerleri olduğunu unutmayın.

    Karnabahar pişirirken eve yayılan kokudan kurtulmak için pişirme suyuna bir parça tuz ve iki kaşık sirke ilave edip, suyun üzerinde köpük oluşumunu bekledikten sonra, içine sebzeleri atmayı deneyin. Evi saran kötü kokudan eser kalmadığını göreceksiniz.
    Mutfağınıza sinmiş kızartma kokusunu yok etmek için ızgaranın üzerine defne yaprağı, ada çayı yaprağı ve kekik yaprağı koyun.

    Sosislerin patlamasını önlemek için fırın ya da ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır.
     
  2. 18 Kasım 2007
    Konu Sahibi : iremsu
  3. iremsu

    iremsu MaBel Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.836
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    hakkaten faydalı bende faydalı oldular en azından.................
     
  4. 16 Aralık 2007
    Konu Sahibi : iremsu
  5. sevdiyar

    sevdiyar Aktif Üye Üye

    Katılım:
    2 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    448
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    sağol canımmmmmm valla güzel bilgiler
     
  6. 8 Şubat 2008
    Konu Sahibi : iremsu
  7. hxuxrrem 2000

    hxuxrrem 2000 SEN BU SEVGİYİ HAKETMEDİN Pro Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2007
    Mesajlar:
    5.422
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    146
    paylaşım içi,n teşekkürler...............
     
  8. 18 Nisan 2013
    Konu Sahibi : iremsu
  9. de_niz

    de_niz Yol arkadaşım Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2013
    Mesajlar:
    5.483
    Beğenildi:
    85
    Ödül Puanları:
    93
    'Dibi tutan tencereleri bir gece suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir.'

    Bu bilgi eksik ama tatlım tuzlu suda bekletmen gerekli :KK66: