Fener Balığı Buğulama

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve Elif tarafından 29 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    29 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.608
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Balıkları yıkadıktan sonra yayvan bir tencereye dizin. Domateslerin kabuklarını soyup, halka halka doğrayın. Dilimlenmiş domatesleri balıkların üzerine yerleştirin.
    ince doğranmış biber ile halka şeklinde doğranmış soğanı balıkların üzerine serpiştirin.Bir kabın içinde zeytinyağı limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp, balığın üzerine dökün.
    Birkaç defne yaprağı da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın.Orta hararetli ateşte 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra düzgün bir biçimde servis tabağına alın.
    Fener buğulamanı üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
    alıntıdır
     
  2. 29 Haziran 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. meryemtepe

    meryemtepe Yeni Üye Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2010
    Mesajlar:
    296
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yapmak Lazım Hemen:)
     
  4. 29 Ekim 2010
    Konu Sahibi : Elif
  5. rosaland

    rosaland Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2009
    Mesajlar:
    299
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    106
    buğulama sevmem ancak seven birine yaptırıp bi tatmak lazım belki fikrim değişir