Fener Baligi Çorbasi

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve Elif tarafından 5 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    5 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.651
    Beğenildi:
    5.190
    Ödül Puanları:
    438
    Fileto seklinde hazirlanmis fener baligini genis bir tencereye koyun.Iri küp seklinde dogranmis havuç, su, tuz, karabiber ve zeytinyagini ilave edin. Orta ateste 15 dakika pisirin.
    Iri küp seklinde dogranmis patates ve kereviz ile kerevizin ince dogranmis yapraklarini ekleyip, 10 dakika daha pisirin. Terbiyesi için yumurta sarisini limon suyu ile çirpin. Un ve suyu ilave edip karistirin.
    Atesten indirmeden 2 - 3 dakika önce, hazirladiginiz terbiyeyi yavas yavas karistirarak çorbaya ilave edin. 2 tasim daha kaynattiktan sonra sicak olarak servis yapin