FESLEĞEN KREPLİ KONSOME (Avusturya)

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve ebrusu_22 tarafından 2 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    2 Aralık 2008
    Konu Sahibi : ebrusu_22
  1. ebrusu_22

    ebrusu_22 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Ekim 2007
    Mesajlar:
    214
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    108
    1. Kemikleri önce haşlayarak soğuk su ile çalkalayın. Kemikleri tekrar 1.5 litre su ve 1 kaşık tuz ile bir tencerede kaynatın. Üstünde oluşan köpüğü alın. Kıyılmış sebzeleri atın. Hepsini hafif ateşte 2-3 saat kaynatın.
    2. Soğanı soymadan ortadan kesin, yüzeylerini yağsız tavada kızartın. Soğanı atın. Çorbayı tekrar 1 saat kaynatıp, süzgeçten geçirin. Çorbayı bir gece buzdolabında bekletin.
    3. Krep için un, tuz, süt, madensuyu, sıvı tereyağı ve yumurtayı karıştırın. Karışımı 30 dakika dinlenmeye bırakın. 2 büyük krep kızartın, bir yüzüne kıyılmış fesleğen serpiştirin.
    4. Krepleri sarın, ılındıktan sonra ince dilim halinde kesin. Krepleri kaynar konsome ile sofraya getirin.