Fesleğen Soslu Salata

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve dids tarafından 21 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    21 Şubat 2009
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    Diyet salata

    SOSUN TARİFİ
    Limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı, fesleğen, dereotu ve tuzu blenderda karıştırın.

    1 adet mor marul
    ½ adet kabak
    1 adet salatalık turşusu
    4 parça brokoli
    1 yemek kaşığı mısır
    1 adet enginar kalbi

    SOSUN MALZEMESİ
    1 adet limonun suyu
    1 tatlı kaşığı nar ekşisi
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    Fesleğen
    Dereotu
    Tuz

    Salata yapraklarını yıkayın. Kabakları çok az haşlayın, diri kalsınlar.
    Salata tabağına yıkadığınız yaprakları yerleştirin. Doğranmış kabak, kesilmiş salatalık turşusu, haşlanmış brokoli, enginar kalbi ve mısırla süsleyin.
    Elde ettiğiniz yeşil sosu salatanın üzerine dökerek, servis yapın.