Fesleğenli Domates

Konusu 'Salatalar' forumundadır ve nehir750nehir tarafından 9 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    9 Aralık 2008
    Konu Sahibi : nehir750nehir
  1. nehir750nehir

    nehir750nehir Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    298
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Yemeğin Tarifi
    Dondurulmuş ıspanak kullanıyorsanız açılmasını bekleyin. Domatesi yıkayıp süzülmesini bekleyin. Üzerini bir kapak gibi kesin. Alt kısmın içini oyun. İçine tuz ve karabiber serpin. Ispanağın suyunu süzün. Kıyılmamış ise ince ince kıyın Peyniri bir çatalla ezin
    Sarmısak ve soğanı soyun. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı ezin. Fesleğeni yıkayıp suyunu süzün. Yapraklarını ayıklayıp yarısını kıyın. Bir kasede peynir,soğan, sarmısak, ıspanak ve kıyılmış fesleğeni karıştırın. Tuz, karabiber ve limon suyu ile tatlandırın. Karışımı 1 saat buzdolabında bekletin.
    Ispanaklı karışımı bir tatlı kaşığı ile oyduğunuz domateslerin içine doldurun.Üzerini kalan fesleğen yapraklan ile süsleyip servis yapın.
    Öneri: Sebzeleri çiğ olarak hazmedemiyorsanız ıspanağı hafifçe kavurduktan sonra da domateslerin içine doldurabilirsiniz.