Fesleğenli tavuklu tart

Konusu 'Mezeler - Ordövrler' forumundadır ve Elif tarafından 21 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    21 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.616
    Beğenildi:
    5.145
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    3 adet piliç göğüs
    500 ml. süt
    250 ml. krema
    1 demet fesleğen
    4 adet yumurta
    tuz
    karabiber
    Tart hamuru için:
    175 gr. tereyağı
    250 gr. un
    1 adet yumurta sarısı
    3 çay kaşığı soğuk su
    toz şeker

    Tart hamurunun tüm malzemelerini homojen bir hamur elde ederene kadar yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru 4 eşit parçaya bölün, Tek kişilik 4 tart kalıbının dibine döşeyin. piliç göğsü küp şeklinde doğrayın.
    4 adet yumurtayı çırpın, krema ile birlikte süte katıp karıştırın.
    İçine ince kıyılmış fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyin. Tavuk etlerini hamurların üzerine paylaştırın, onların üzerine sütlü karışımı dökün.
    Önceden 210° C ısıtılmış fırının ısısını 180° C’ye düşürüp tartı 30 dakika pişirin. Tartları kalıptan çıkarıp sıcak olarak servis yapın.
     
    Son düzenleme: 30 Mayıs 2011