Fezanın Roka Salatası

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve dids tarafından 22 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    22 Şubat 2009
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    Diyet salata

    SOSUN TARİFİ
    Bir taraftan da derin bir kase içinde tüm sos malzemelerimizi birlikte iyice çırpacağız.

    1 demet roka
    Yarım su bardağı dolusu, küp yani küçük kuşbaşı doğranmış taze kaşar peyniri
    5-6 dilim yine küp doğranmış salam
    Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz

    SOSUN MALZEMESİ
    6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
    3 diş sarmısak (dövülmüş)
    2 yemek kaşığı sirke
    1 adet limonun suyu
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Öncelikle rokaları kalınca doğrayıp bir salata kasesine yerleştirelim.
    Şimdi bir değişiklik yapacağız ve iri çekilmiş cevizleri ufak bir teflon tavada 2 dakika kadar karıştırarak kavuracağız. Ama sıcak olarak tutacağız.
    Şimdi gelelim salatanın son şeklini vermeye. Zaten salata kasesine rokaları iri doğrayıp yerleştirmiştik. Üzerine küp doğranmış peynir ve salamları da serpiştiriyoruz. Sonra da o güzel sosumuzu salatanın en üstünden aktarıyoruz. En son aşamada ise sıcak sıcak kavurduğumuz cevizleri salatanın üzerine serpiştirip, servise sunuyoruz.