Fincan kekiM

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve iklim tarafından 7 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    7 Nisan 2010
    Konu Sahibi : iklim
  1. iklim

    iklim iki prenses annesi Üye

    Katılım:
    12 Mart 2009
    Mesajlar:
    10.090
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    198
    Kek hamurumuzdan birer kaşık tabanlarına ekleyip ortalarına
    birer parça bitter çikolata koyuyoruz...

    Kek malzemelerimizi sırasıyla çırpıyoruz.Önce yumurta ve
    şeker sonra süt ve yağ,en son da un kakao,vanilya,kabartmatozu eklenip kek hamurumuzu elde ediyoruz.

    MALZEMELER:
    1 yumurta
    1,5 çay bardağı şeker
    1 çay bardağı süt veya yoğurt
    1/2 çay bardağı sıvıyağ
    1 yemek kaşığı kakao
    2 çay bardağı un
    1 paket vanilya
    1/2 paket kabartmatozu
    7 parça bitter çikolata

    Fincanların sığacağı büyüklükte bir tencereye fincanlar dizilir ve tencerenin içine fincanların yarısından biraz az ılık su doldur.
    Tencerenin kapağına ben mutfak bezi koyup kapattım buhar keklerin üzerine damlamasın diye
    Tencerenin kapağı kapatılır ve yüksek ateşe koyulur.
    Kaynama noktasına kadar beklenir ve ateş kısılır.
    Kapağını hiç açmadan 20 dakika pişirilir ve ateşi kapatım kapağı hiç açmadan 15 dakika beklenir.
    Artık fincanlardan çıkarıp ılık olarak servis edilebilir. AFİYET OLSUN...
     
  2. 7 Nisan 2010
    Konu Sahibi : iklim
  3. iklim

    iklim iki prenses annesi Üye

    Katılım:
    12 Mart 2009
    Mesajlar:
    10.090
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    198
  4. 7 Nisan 2010
    Konu Sahibi : iklim
  5. deniz_gunes

    deniz_gunes Hayat devam ediyor... Pro Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    10.204
    Beğenildi:
    27
    Ödül Puanları:
    198
    Fincanda keki hiç denemedim..
    Tek soru işaretim fincandan çıkma aşaması..Sanki yapışırmış gibi geliyor tabii yapışmadığ belli fotolardan ama
    :)
     
  6. 7 Nisan 2010
    Konu Sahibi : iklim
  7. Cns_Tgy

    Cns_Tgy Nazarlardan koru Allah'm Üye

    Katılım:
    14 Aralık 2009
    Mesajlar:
    120
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    ne kadar değişikk bişeymiş.annemde bizim fırın kek pişirmiyo diyodu bunu gösterırsem artık ewde kek yenir herhalde =)
     
  8. 7 Nisan 2010
    Konu Sahibi : iklim
  9. iklim

    iklim iki prenses annesi Üye

    Katılım:
    12 Mart 2009
    Mesajlar:
    10.090
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    198
    bende ilkkez az evvel denedim canım fincandan çıkması çok kolay sadece 15dk beklesin soğusunki kolay çıksın tıpkı kalıp kek gibi ..
    denemeni isterim çok kolay canım
     
  10. 7 Nisan 2010
    Konu Sahibi : iklim
  11. iklim

    iklim iki prenses annesi Üye

    Katılım:
    12 Mart 2009
    Mesajlar:
    10.090
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    198
    :)) saol canım annene söyle böyle yapın bundan sonra pişmeme durumu sıfır dk dikkat edin sadece deneyin bakalım nası olucak canım
     
  12. 7 Nisan 2010
    Konu Sahibi : iklim
  13. meldam

    meldam Kaderimin Efendisiyim Üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    14.927
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ellerine sağlık cokacimcoookbardakları yağlamaya gerek yok değil mi :sm_confused:
     
  14. 7 Nisan 2010
    Konu Sahibi : iklim
  15. Amonra

    Amonra Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2008
    Mesajlar:
    13.461
    Beğenildi:
    266
    Ödül Puanları:
    213
    çok tatlı görünüyolar kara toplar ben de sırf merakımdan denerim bunu
     
  16. 7 Nisan 2010
    Konu Sahibi : iklim
  17. sampuan

    sampuan umutsuz vaka... Üye

    Katılım:
    7 Ekim 2008
    Mesajlar:
    1.493
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    148
    aaaaa ilk defa gördüm süper fikir elektrikler yokken yapılabilir :))))))

    paylaşım için tşkler
     
  18. 7 Nisan 2010
    Konu Sahibi : iklim
  19. iklim

    iklim iki prenses annesi Üye

    Katılım:
    12 Mart 2009
    Mesajlar:
    10.090
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    198
    ben yağlamadım canım ama kağıt kek kalıbından koydum hepsine birer tanea.s