fındıklı ballı milföy tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve kasiope tarafından 28 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    28 Ekim 2010
    Konu Sahibi : kasiope
  1. kasiope

    kasiope kalbimin komutanı Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2010
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    milföyle fındıklı tarçınlı tatlı

    milföyler 4e kesilerek hazırlanır
    dövülmüş fındık,tarçın, hindistan cevizi ve bal macun olacak şekilde karıştırılır
    ayrı bir yerde şeker suda eritelerek kaynatılır ocaktan alınınca limon suyu eklenip ılıması için bekletilir.

    4 adet milföy hamuru
    çekilmiş fındık
    hindistan cevizi
    tarçın
    bal
    şerbeti için.
    1 bardak toz şeker
    1 bardak su
    1 tatlı kaşığı limon suyu

    4e kesilen milföylerin ortasına harçtan koyulup köşelerden kapatılır veya muska şeklinde kapatılır. yağlı kağıt üzerine dizilen tatlılar.
    200 derecede pşirilir.

    fırından çıkınca biraz soğumaya bırakılır ve şerbet ılıkken üzerine dökülür. afiyetolsun.
     
    Son düzenleme: 28 Ekim 2010