Fındıklı Islak Kek

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 20 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Alıntıdır...



    •125gr tereyağı
    •180gr bitter çikolata
    •1 su bardağı (165gr) toz şeker
    •4 yumurta, çırpılmış
    •1 su bardağı (150gr) un, elenmiş
    •yarım su bardağı yoğurt
    •yarım su bardağı fındık, kavrulmuş ve irice dövülmüş

    1.Fırını 175C'ye getirin. Küçük boy bir borcama (tarifin aslında 20x30cm boyutlarında kap deniliyordu) yağlı kağıt serin.
    2.Tereyağını ve çikolatayı bir tavada düşük ısıda eritin. Çikolatalı karışımı bir kaba alıp şeker ve yumurtayı ekleyin. Elenmiş unu, yoğurdu ve fındıkları da ekleyip karışımı kaba dökün. (ben karıştırma işlemlerini çırpma teli ile yaptım.)
    3.Fırında kekinize kürdan batırdığınızda yapışmayacak ancak hala ıslak kalacak hal alıncaya kadar pişirin. Kendi kabında soğutup dilerseniz dondurma ve çikolatalı sos ile servis yapın.
     
  2. 20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148