Fındıklı Lokma Tatlısı

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve haydaa tarafından 27 Eylül 2009 başlatılmıştır.

    27 Eylül 2009
    Konu Sahibi : haydaa
  1. haydaa

    haydaa Aşk herşeyi affeder mi??? Üye

    Katılım:
    20 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    Doyurucu çok sevrekk yediğim nefis bi tattlı umarım sisde beğenirsnz

    HAZIRLANISI:
    su ile şekeri tencereye koyup, karıstırıoz yaklasık 15 kaynatmamız gerekiyo daha sonra limon suyunu ilave edip ocaktan alıyoz. hamuru için, çukur bi kaba 2 su bardağı ılık su,maya ve şekeri koyup karıstırıyoz.yumurtayı kırıp,yoğurdu ekleyerek karıstırmaayaaaaa devamm ediyoruz sonra yavaşş yavaşş unu döküp, bir yandan da kbın içerisndki malzemeyi koyu kıvama geleneee kadr elimizle karıstırıyorus ve 30-35 dk bekletiyoruz. mayalanann hamurdan sol elimizle bir miktar alıp,avucumusda sıkarak sağ elimizede bi kasık alıp o kasıkla lokma hamurundan(tatlı kasığı olabilir.)alıp kızgın yağaaa yavasça bırakıoz . tencereyii sallayarakkk lokmaları karıstırıoz ve sonra dahaa öncedenn hasırladımız şurubunn içine atıp 5 dk bekletiozz sonra şerbetin içindn alıoz ve servise hazır hale gelioo:)))

    hamuru için:5 su bardağı un,1 tatlı kasığı toz şeker,1 tatlı kasığı toz maya,1 adet yumurta,2 su bardağı su,1 su bardağı yoğurt/////üzeri için:1 çay bardağı döfülmüş fındık,kızartmak içinnn 2 su bardağı sıvı yağğğ////şerbeti için:2 su bardaı toz şeker,3 su bardağı suuuuuuve limon

    kızlarrr lokmaları tencereyii sallayarakk karıstırınn mutlakaa kasıkk ya daa çatall kullanmayınn şeklii bozulabilirr ve şurubunn soğuk olmasına dikkatt edinnn soğumadann lokmalarıı atmayınn içine bi de lokmalarr sıcakk olcakkk
     
  2. 27 Eylül 2009
    Konu Sahibi : haydaa
  3. haydaa

    haydaa Aşk herşeyi affeder mi??? Üye

    Katılım:
    20 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    183
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bu aradaa nasıl resim eklicemii bilmiomm ksr bkmyın:KK43: ve afiyet olsun herkesee