Findikli Sütlü Tatli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.145
    Ödül Puanları:
    438
    Fındıkları kavurarak iri parçalar halinde doğrayalım. Kullanacağımız tepsinin altına fındıkları yayalım.
    Margarin ile unu kavuralım. Üzerine süt ve şekeri ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
    Ocaktan aldıktan sonra içine vanilya ekleyerek mikser ile 4-5 dk çırpalım.
    Tepsiye yaydığımız fındıkların üzerine kaşık yardımı ile dikkatlice 1 cm kalınlığında dökelim. 1 gece buzdolabında bekletelim.
    Donmuş olan tatlıdan istediğimiz büyüklükte kareler keselim içine koymak istediğimiz malzemeyi (ben muz kullandım) üzerine koyalım ve altta olan fındıklı kısım üste gelecek şekilde katlayalım
     
  2. 19 Şubat 2012
    Konu Sahibi : Elif
  3. Anie

    Anie Alassea Ancalimë Üye

    Katılım:
    6 Ekim 2009
    Mesajlar:
    1.386
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    106

    Hiç birşey görünmüyordu alıntı yaptığım an göründü nasıl iş bu
    :44:

    Ama ölçüler yazmıyor...